Σοβαρό επεισόδιο στην Κύπρο! Τούρκοι πρόταξαν τα όπλα τους και απείλησαν πως θα σκοτώσουν γεωργό Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

Σοβαρό επεισόδιο στην Κύπρο! Τούρκοι πρόταξαν τα όπλα τους και απείλησαν πως θα σκοτώσουν γεωργό Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντα

Sovaro epeisodio stin Kypro! Tourkoi protaxan ta opla

Τούρκοι στρατιώτες, δείχνοντας τα όπλα τους, απείλησαν γεωργό πως αν δεν αποχωρήσει, θα τον πυροβολήσουν


Σε προκλήσεις στα όρια του θερμού επεισοδίου επιδίδονται οι Τούρκοι στην Κύπρο, με τους στρατιώτες του Αττίλα να απειλούν για άλλη μια φορά γεωργούς στην περιοχή της Δένειας, όπως καταγγέλλει ο κοινοτάρχης της ακριτικής κοινότητας.  

Το νέο επεισόδιο, επί κυπριακού εδάφους αυτή τη φορά, διαδέχεται το περιστατικό μεταξύ Ελληνικής Ακτοφυλακής και Τούρκων “ψαράδων” εντός των χωρικών μας υδάτων, που ανέδειξε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Μιλώντας στο SigmaLive ο κοινοτάρχης της Δένειας, Χριστάκης Παναγιώτου είπε πως, σήμερα ο τουρκικός στρατός παρενόχλησε γεωργό και οι Τούρκοι τον απείλησαν πως θα τον σκοτώσουν προτάσσοντας τα όπλα τους, αν δεν φύγει από την περιοχή.

Σήμερα ο Ελληνοκύπριος γεωργός μετέβη στα χωράφια του για να καταγράψει το μέγεθος της ζημιάς, ωστόσο βρέθηκε μπροστά από πάνοπλους Τούρκους στρατιώτες, που άρχισαν να τον απειλούν.

Ειδικότερα οι Τούρκοι στρατιώτες, δείχνοντας τα όπλα τους, απείλησαν τον γεωργό πως αν δεν αποχωρήσει, θα τον πυροβολήσουν. Ο κοινοτάρχης της Δένειας κατήγγειλε το περιστατικό στις Αρχές, ενώ βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο ανέλαβε και τον χειρισμό της υπόθεσης.

«Ο γεωργός φύτεψε στο χωράφι του χαρουπιές. Στο σημείο βρέθηκαν Τούρκοι έποικοι, γεωργοί, που πήραν τα πρόβατά τους και κατέστρεψαν τις 2000 χαρουπιές που είχε φυτέψει.  Εκείνη τη μέρα ειδοποιήθηκαν  τα Ηνωμένα Έθνη και τους απομάκρυναν», είπε.

Για το νέο περιστατικό ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη, το Υπουργείο Εξωτερικών και Εθνική Φρουρά. 

Όπως γράφαμε στα τέλη του περασμένου έτους στο Πενταπόσταγμα, η Τουρκία στην Κύπρο, όπως και στο Αιγαίο «έχει επιδοθεί στην αγαπημένη της ενασχόληση» που αφορά το “γκριζάρισμα” ελληνικού εδάφους, αναφέρει χαρακτηριστικά το nationalpost.com.cy.

Μόνο που στη μεγαλόνησο αυτό αφορά την νεκρή ζώνη, την οποία με τόσο αίμα, πόνο και δάκρυ κράτησαν οι ελληνικές και ελληνοκυπριακές δυνάμεις μακριά από τα «χέρια του Αττίλα» το καλοκαίρι του 1974.

Δεν πρόκειται σαφώς και μερικά μέτρα αλλά για 32 χλμ κυπριακού εδάφους το οποίο αποτελεί αυτό που αναφέρει η ονομασία του «νεκρό έδαφος», ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο όμως διεκδικούν οι Τούρκοι.

Δείτε φωτογραφίες-ντοκουμέντα του reporter.com.cy:

 

 

Από το Blogger.