Καρναβάλια... μόνο για εμβολιασμένους θέλουν οι «ειδικοί»: «Κάτι που πρέπει να συζητηθεί» λέει ο Α.Βατόπουλος - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Καρναβάλια... μόνο για εμβολιασμένους θέλουν οι «ειδικοί»: «Κάτι που πρέπει να συζητηθεί» λέει ο Α.Βατόπουλος

Karnavalia... mono gia emvoliasmenous theloun oi «eidikoi»: «Kati pou prepei na

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων θα ασχοληθεί στην συνεδρίαση της Πέμπτης για τα καρναβάλια και το πώς και το εάν θα διεξαχθούν αυτά και ήδη οι «ειδικοί» συζητούν για καρναβάλια... μόνο για εμβολιασμένους. 

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στο τέλος Φεβρουαρίου με τον υπουργό Υγείας, Θάνος Πλεύρη, να υποστηρίζει νωρίτερα ότι «η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων από τη μια θέλει να πάμε σε μια κανονικότητα αλλά υπάρχει προβληματισμός για τα μεγάλα μαζικά γεγονότα. Πλησιάζοντας προς τις Απόκριες θα υπάρχει απόφαση».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ερωτηθείς αν θα γίνουν φέτος τις Απόκριες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις, δε φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος σημειώνοντας ότι «ένα καρναβάλι προφανώς θα προκαλέσει συνωστισμό ανθρώπων. Ο συνωστισμός θα φέρει κρούσματα, αυτά θα φέρουν νόσο και επομένως και βαριά περιστατικά». Όπως είπε, υπάρχει μια πολιτική απόφαση σε όλη την Ευρώπη να σταματήσουν οι περιορισμοί όσο είναι δυνατόν, ωστόσο αυτό ενέχει έναν υγειονομικό κίνδυνο. 

Σε ερώτηση για το εάν θα μπορούσε να γίνει μόνο για εμβολιασμένους ο Α.Βατόπουλος είπε ότι «είναι κάτι που πρέπει να συζητηθεί». 

Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να προβλεφθεί πόσο μεγάλα και θανατηφόρα θα είναι τα επόμενα κύματα της πανδημίας, ενώ ανέφερε ότι οι σκληροί δείκτες δε θα είναι για πολύ καιρό ακόμα σε υψηλά επίπεδα, εξηγώντας ότι η αποκλιμάκωση είναι δεδομένη, καθώς τόσο τα κρούσματα όσο και οι εισαγωγές έχουν υποχωρήσει. «Αυτό δε σημαίνει ότι ήρθε το τέλος της πανδημίας», υπογράμμισε. 

 

Από το Blogger.