Γ.Στουρνάρας: Ετοιμάζεται για τεχνοκράτης πρωθυπουργός -Θεωρεί «τελειωμένο» τον Κ.Μητσοτάκη & «κλείνει μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022

Γ.Στουρνάρας: Ετοιμάζεται για τεχνοκράτης πρωθυπουργός -Θεωρεί «τελειωμένο» τον Κ.Μητσοτάκη & «κλείνει μάτι» στον ΣΥΡΙΖΑ

 

G.Stournaras: Etoimazetai gia technokratis prothypourgos -Theorei «teleiomeno»

Προχωρούν στο παρασκήνιο οι διεργασίες για τον σχηματισμό «κυβέρνησης τεχνοκρατών» με πρωθυπουργό «στιλ Παπαδήμου», η οποία θα αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το τελευταίο δημοσίευμα του Euractiv, το οποίο σας αποκάλυψε το pronews.gr, σχετικά με τις πιέσεις κύκλων της Κομισιόν για τεχνοκρατική κυβέρνηση περιγράφει απλώς την κορυφή ενός τεράστιου παγόβουνου. Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες, καταλυτικό ρόλο για την επιτάχυνση των εξελίξεων έπαιξε απόρρητη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος προς την ΕΚΤ και τα άλλα κέντρα ευρωπαϊκών αποφάσεων σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε συνδυασμό με τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Σημαντικό ρόλο παίζει και ο Γιάννης Στουρνάρας, του οποίου οι σχέσεις πλέον με το Μαξίμου έχουν ψυχρανθεί και φέρεται να έχει περιγράψει με αρνητικό τρόπο τις διαδικασίες που θεσμοθετούνται στη χώρα μας για την αξιοποίηση των κονδυλίων, μια ενημέρωση που έχει φτάσει μέχρι και την επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σύμφωνα με την «Κυριακάτικη Δημοκρατία».  

Μάλιστα αυτή δεν είναι η μόνη κίνηση του Γ.Στουρνάρα που δείχνει ότι απομακρύνεται από την κυβέρνηση, καθώς στο τέλος του προηγούμενου μήνα ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδας έκανε πρόταση στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη ούτως ώστε παράλληλα με τις ακαδημαϊκές υποχρεώσεις του να αναλάβει καθήκοντα οικονομικού Συμβούλου στην ΤτΕ.

Ολοφάνερο είναι ότι ο Γ.Στουρνάρας «ρίχνει γέφυρες» στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι καταλαβαίνει ότι ο Μητσοτάκης δεν πρόκειται να εκλεγεί ξανά πρωθυπουργός.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι ο Γ.Χουλιαράκης θα παραμείνει οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος του έδωσε και το πράσινο φως να το έχει δίπορτο! Να, λοιπόν, που όλα γίνονται στην πολιτική όταν πρόκειται για μοίρασμα εξουσίας και δένουν μεταξύ τους. Ο Στουρνάρας, που έχει ψυχρανθεί με το Μαξίμου, απλώνει δίχτυα στον ΣΥΡΙΖΑ που ανταποκρίνεται! Ο Γ.Χουλιαράκης είχε διατηρήσει καλές σχέσεις με τον Γιάννη Στουρνάρα, όπως και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο η σύνδεση είναι πολύ μακρινή, από τα φοιτητικά τους χρόνια!

Η κίνηση αυτή του Στουρνάρα με έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φέρεται ότι ήταν ένας από εκείνους που το 2015 δεν είχαν αντιρρήσεις για το «αριστερό μνημόνιο», κάνει να φουντώνουν τα σενάρια περί κυβέρνησης «τύπου Ντράγκι».

Άλλωστε να θυμίσουμε ότι είναι ο πρώτος που διεκδικούσε, μετά τον Λ.Παπαδήμο, να τεθεί επικεφαλής μιας τεχνοκρατικής κυβέρνησης ως τοποτηρητής των ξένων στη χώρα μας.

Βεβαίως για την ίδια θέση φέρεται να παλεύει και ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται ανοικτά πλέον στους θιασώτες σχηματισμού μιας άλλης κυβέρνησης, συνεργασίας, σπεύδοντας να παράσχει προς το Διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης τα διαπιστευτήρια και την προθυμία του να ανταποκριθεί ως δοτός πρωθυπουργός στις βουλήσεις τους απέναντι στη
χώρα μας.

Από το Blogger.