Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Αθήνα γεμίζει με γυναίκες από το Αφγανιστάν σε συνεργασία με ΜΚΟ» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022

Γερμανικά ΜΜΕ: «Η Αθήνα γεμίζει με γυναίκες από το Αφγανιστάν σε συνεργασία με ΜΚΟ»

Germanika MME: «I Athina gemizei me gynaikes apo to Afganistan

«Το εξόριστο Κοινοβούλιο των γυναικών» είναι ο τίτλος σε εκτενές άρθρο του περιοδικού DER SPIEGEL για τις δεκάδες γυναίκες με πολιτική δράση στο Αφγανιστάν, που έχουν βρει προσωρινό καταφύγιο στην Ελλάδα.

Η δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού αναφέρει ότι «η Αθήνα έχει γίνει κέντρο για τις απάτριδες, πρώην πολιτικούς από την Καμπούλ. Πριν ανέλθουν στην εξουσία οι Ταλιμπάν, στο Κοινοβούλιο της Καμπούλ συμμετείχαν 69 γυναίκες ως βουλευτές ή γερουσιαστές.

Περίπου 25 από αυτές ζουν σήμερα στην Αθήνα. Εννέα γυναίκες κρύβονται ακόμη στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το BBC. Άλλες έχουν βρει καταφύγιο στην Αλβανία ή την Τουρκία. Στην Αθήνα οι γυναίκες μάλλον θα μείνουν για λίγους μήνες, μέχρι να πάρουν βίζα για τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή τη Μ.Βρετανία». Όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό, το «εξόριστο Κοινοβούλιο των γυναικών», που πραγματικά συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, έχουν ιδρύσει οι πρώην βουλευτίνες Σαγκούφα Νορζάι και Ναζίφα Μπεκ.  

 «Το γεγονός ότι συναντήθηκαν στην Αθήνα, μάλλον εκπλήσσει» γράφει η δημοσιογράφος του DER SPIEGEL και εξηγεί: «Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορά της απέναντι στους πρόσφυγες. Οι Αφγανές και οι Αφγανοί που προσπαθούν να φτάσουν στη χώρα με φουσκωτές λέμβους από την Τουρκία, δεν αποκλείεται να συρθούν και πάλι σε διεθνή ύδατα από την ελληνική ακτοφυλακή. Η κυβέρνηση δέχεται διεθνή κριτική γι αυτές τις επαναπροωθήσεις, που δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Έδωσε ωστόσο τη συγκατάθεσή της για την υποδοχή των γυναικών. (…) Η ελληνική MKO Melissa Network είχε συντάξει μία λίστα 150 γυναικών με επιρροή (στο Αφγανιστάν) και τις βοήθησε να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι περισσότερες έφτασαν στην Αθήνα μαζί με τις οικογένειές τους, συνολικά έχουν έρθει περισσότερα από 800 άτομα».

 

Από το Blogger.