Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί και οι τρεις αναρριχητές – Πιθανότατα τους παρέσυρε χιονοστιβάδα - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

Τραγωδία στα Καλάβρυτα: Νεκροί και οι τρεις αναρριχητές – Πιθανότατα τους παρέσυρε χιονοστιβάδα

Vrethikan choris tis aisthiseis tous oi dyo apo tous treis agnooumenous oreivates

Λίγο πριν τις 16.00 εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο.

Ανείπωτη είναι η τραγωδία που σημειώθηκε στα Καλαβρύτα, αφού οι τρεις αναρριχητές, των οποίων τα ίχνη είχαν χαθεί από χθες, εντοπίστηκαν νεκροί πριν από λίγο.

Λίγο πριν τις 16.00 εντοπίστηκαν νεκροί και οι τρεις από τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν στο σημείο. Ο πρώτος από την παρέα των τριών, εντοπίστηκε από ιδιώτη λίγο μετά τις 15.00 χωρίς τις αισθήσεις του. Ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Η είδηση προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στο χιονοδρομικό κέντρο, με τους διασώστες να ξεκινούν προς το σημείο. Όταν έφτασαν εντόπισαν νεκρό και τον δεύτερο, ενώ λίγα μέτρα μακριά ήταν και ο τρίτος.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Τα ίχνη των ανδρών ηλικίας 50 έως 55 ετών χάθηκαν χθες το απόγευμα. Τελευταία φορά τους είδαν στη Στύγα χθες το πρωί άλλοι αναρριχητές. Οι τρεις τους που θεωρούνταν πολύ έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία – ήταν και οι ίδιοι εκπαιδευτές – ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο για να ανέβουν στο Χελμό.

Ωστόσο, υπεύθυνοι του Κέντρου αναζήτησαν τους τρεις άνδρες αφού είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του. Τα συνεχή τηλεφωνήματα προς το κινητό που είχαν δώσει, χτυπούσαν χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση…Άμεσα, στήθηκε τεράστια επιχείρηση για τον εντοπισμό τους, με εναέριες και επίγειες δυνάμεις να σπεύδουν στο σημείο.

Σύμφωνα με ενημέρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, οι εναέριες και επίγειες έρευνες διέκριναν τα ίχνη χιονοστιβάδας, πολύ μεγάλου μεγέθους, στην βάση της ορθοπλαγιάς στα ύδατα της Στυγός, η οποία πιθανότατα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή. Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Πιθανότατα, η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα παρέσυρε τους αναρριχητές στην προσπάθεια τους να προσεγγίσουν την επιθυμητή διαδρομή. Το εκτεθειμένο και δύσβατο πεδίο επιδιώκουν να προσεγγίσουν όλες οι δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή αναλαμβάνοντας την έρευνα μαζί με το προσωπικό του κέντρου, πλήθος εθελοντών αναρριχητών και ορειβατών.

Όπω αναφέρει το pelop.gr, oι έρευνες διακόπηκαν από την κορυφή του Χελμού, λόγω κακοκαιρίας και μειωμένης ορατότητας και συνεχίστηκαναπό το τέλος του μονοπατιού στην περιοχή του Μεσορουγγίου.

 

Από το Blogger.