Ηλικιωμένος καταγγέλλει ότι αστυνομικοί του έκαναν λαβή επειδή ακούμπησε με τη σακούλα του το αυτοκίνητό τους

Ilikiomenos katangellei oti astynomikoi tou ekanan lavi epeidi akoumpise

Του έκαναν προσαγωγή και τον άφησαν δεμένο πισθάγκωνα στα σκαλιά να παρακαλάει για λίγο νερό

Απίστευτη βαρβαρότητα σε βάρος του από αστυνομικούς καταγγέλλει ένας ηλικιωμένος καρδιοπαθής.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δικηγόρος του Δημήτρης Αρκούδης ο οποίος όπως λέει τον βρήκε δεμένο πισθάγκωνα στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος, να σπαράζει στο κλάμα. Όπως σημειώνει ο δικηγόρος του 66χρονου άνδρα, όλα συνέβησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 31 Ιανουαρίου, όταν ο εντολέας του ο οποίος περνούσε έξω από το τμήμα Ασφάλειας του Λευκού Πύργου, ακούμπησε με μια χάρτινη σακούλα που κρατούσε στα χέρια του, ένα υπηρεσιακό όχημα με συμβατικές πινακίδες.

«Αυτό αποτέλεσε αφορμή για τους αστυνομικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν εκεί με πολιτικά, και χωρίς να γνωστοποιήσουν την ταυτότητα τους. Αρχικά προσπάθησαν να εγκαλέσουν τον πολίτη για φθορές στο όχημα με έναν έντονο και επιθετικό τρόπο, χωρίς μάλιστα να γνωστοποιήσουν την ιδιότητα τους» ανέφερε ο δικηγόρος του μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4».

Στη συνέχεια, όπως περιγράφει επειδή ο ηλικιωμένος εξέφρασε τον εκνευρισμό του με τις παρατηρήσεις και τον τρόπο τους, οι αστυνομικοί τον προσήγαγαν κάνοντας του ειδική λαβή: «Του έκαναν μια λαβή πάρα πολύ έντονη, σε έναν άνθρωπο 66 ετών με πάρα πολλά προβλήματα υγείας, και δύο αστυνομικοί τον μετέφεραν συρόμενο, δεμένο πισθάγκωνα, και τον παράτησαν στα σκαλιά μέσα στην είσοδο του Τμήματος Ασφαλείας» είπε ο δικηγόρος και πρόσθεσε ότι «δεν τον ανέβασαν σε κάποιον χώρο που να μπορεί να κάτσει, ενώ ο ίδιος φώναζε ότι πονάει πολύ έντονα, μιας και είναι καρδιοπαθής. Ζητούσε κάποιον γιατρό και λίγο νερό, αλλά οι αστυνομικοί τον είχαν παρατήσει στα σκαλιά, όπου και εγώ τον βρήκα να κλαίει».

Όπως σημειώνει, ο 66χρονος κατέληξε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου όπου διαπιστώθηκε ότι είχε ταχυπαλμία. Μάλιστα σύμφωνα όπως σημειώνει ο κ. Αρκούδης, έχει προχωρήσει μήνυση κατά του αστυνομικού και θα κάνει αναφορά στο πειθαρχικό τμήμα της αστυνομικής διεύθυνσης.


 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια