Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με 4η δόση στην Ελλάδα – Ποιοι θα την κάνουν αρχικά - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί με 4η δόση στην Ελλάδα – Ποιοι θα την κάνουν αρχικά

Xekinoun  oi emvoliasmoi me 4i dosi stin Ellada – Poioi tha tin kanoun

Ένας… φαύλος κύκλος φαίνεται πως είναι οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα οι εμβολιασμοί και με την τέταρτη δόση. 

Συγκεκριμένα η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών είναι αρκετά πιθανό να εισηγηθεί προς την κυβέρνηση την έγκριση της τέταρτης δόσης στους ηλικιωμένους στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης (5/4).

Οι «ειδικοί» εξετάζουν εδώ και περίπου έναν μήνα τα δεδομένα για την τέταρτη δόση και έχουν συγκεντρώσει όλες τις μελέτες από το Ισραήλ και τις άλλες χώρες.

Έτσι, δεν αποκλείεται ακόμη και αυτή την Τρίτη να ζητήσουν το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19 όλων των ηλικιωμένων, από μια συγκεκριμένη ηλικία και πάνω.

Η χορήγηση της τέταρτης δόσης -ή δεύτερης ενισχυτικής- θα έχει τη μορφή της «σύστασης» ή της «ισχυρής σύστασης», κάτι που σημαίνει πως δεν θα είναι υποχρεωτική προς το παρόν. Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δηλαδή θα εξακολουθούν να ισχύουν, μετά τη χορήγηση της τρίτης δόσης (πρώτης ενισχυτικής).

Να θυμίσουμε βεβαίως ότι το ίδιο είχε γίνει και με την τρίτη δόση, η οποία όμως έγινε μετά από λίγο καιρό υποχρεωτική.

Τέταρτη δόση: Σε ποιους ηλικιωμένους θα χορηγηθεί

Υπό εξέταση βρίσκεται το θέμα, της ηλικιακής ομάδας των δικαιούχων. Αν δηλαδή, η πλατφόρμα θα ανοίξει για τους άνω των 60 ή των 65 ετών, ή για άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Η τελική απόφαση θα ληφθεί μετά από εκτίμηση των επιστημονικών δεδομένων, σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της χώρας μας.

Ωστόσο, η επικρατέστερη ηλικιακή ομάδα για την τέταρτη δόση ενδέχεται να είναι τα άτομα άνω των 60 ετών. Ενώ από αυτή την ηλικία και κάτω, δεύτερη ενισχυτική δόση (τέταρτη) θα μπορούν λάβουν μόνο όσοι έχουν υποκείμενο νόσημα, ανοσοανεπάρκεια, ανοσοκαταστολή κλπ.

 

Από το Blogger.