Η Ρωσία επιδιώκει την ανασύσταση της “Νέας Ρωσίας” - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Η Ρωσία επιδιώκει την ανασύσταση της “Νέας Ρωσίας”

I Rosia epidiokei tin anasystasi tis “Neas Rosias”

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός νέου κράτους στα εδάφη της ανατολικής και νότιας Ουκρανίας που κατέλαβε ο στρατός της

Από το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη του πολέμου στο Donbass, στην Ρωσία άρχισαν να συζητούνται σχέδια αναβίωσης της λεγόμενης Novorossiya

Η Ρωσία εξετάξει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενος νέου κράτους με την ονομασία Yuzhnaya Rus («Νότια Ρους») στα ουκρανικά εδάφη που έχουν καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό, όπως ισχυρίζεται έρευνα του προγράμματος «Σχέμι» του Radio Svoboda (Liberty).

Τα σχέδια δημιουργίας του νέου κράτους παρουσιάζονται στο «Μανιφέστο της Νοτιορωσικής Λαϊκής Συνέλευσης», αναφέρουν οι δημοσιογράφοι που έκαναν την έρευνα, οι οποίο διαπίστωσαν ότι στην επεξεργασία του εν λόγω κειμένου συμμετείχαν άτομα από την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία».

Σύμφωνα με τις πηγές του «Σχέμι», το Μανιφέστο παραδόθηκε στον πρόεδρο της εκτελεστικής επιτροπής του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» Andrei Turtsak και μετά στον Dmitri Grizlov που είναι σύμβουλος του ρώσου επιχειρηματία Konstantin Maloyev.

Το «Μανιφέστο» αρχίζει με την επεξήγηση που λέει ότι το κράτος Ουκρανία μετά την ανατροπή του «νόμιμα εκλεγμένου προέδρου» το 2014 «έχασε την νομιμότητά του στο πλαίσιο των συνόρων της ΟΥΣΣΔ (Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας» και «σε απάντηση στην τρομοκρατία και την ολοκληρωτική επιβολή της ιδεολογίας του φασισμού και του μπαντεροφισμού» , η Νοτιορωσική Λαϊκή Συνέλευση ανακοινώνει την απόφασή της να πάρει την εξουσία στα χέρια της και να ιδρύσει «το νέο κράτος Νότια Ρους».

Στο μανιφέστο αναφέρεται ότι η ρωσική είναι γλώσσα και η ουκρανική διάλεκτος, ενώ ανακοινώνει τα σχέδια για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Το τελευταίο διάστημα σειρά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές, όπως επίσης και εκπρόσωποι των ουκρανικών αρχών έκαναν λόγο για την προετοιμασία δημοψηφίσματος στην περιοχή της Χερσώνας και για το ενδεχόμενο ανακήρυξης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Χερσώνας.

Το 2014 μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και την έναρξη του πολέμου στο Donbass, στην Ρωσία άρχισαν να συζητούνται σχέδια μιας αναβίωσης της λεγόμενης Novorussia (Νέας Ρωσίας) σε εδάφη που θα αποσπώντο από νότιες και ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

 

Από το Blogger.