Ουκρανία: Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο Βρετανούς, μέλη ΜΚΟ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ουκρανία: Οι Ρώσοι συνέλαβαν δύο Βρετανούς, μέλη ΜΚΟ

Oukrania: Oi Rosoi synelavan dyo Vretanous, meli MKO

Η μη κυβερνητική οργάνωση “Δίκτυο Presidium” ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Δευτέρα από τις ρωσικές δυνάμεις

Δύο βρετανοί εθελοντές που εργάζονταν για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία έχουν συλληφθεί από τον ρωσικό στρατό, σύμφωνα με την οργάνωση για την οποία εργάζονταν.

Η μη κυβερνητική οργάνωση “Δίκτυο Presidium” ανακοίνωσε ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Δευτέρα από τις ρωσικές δυνάμεις σε ένα σημείο ελέγχου νοτίως της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Δεν υπήρξε άμεσα σχόλιο από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

“Το Φόρεϊν Οφις κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει και να ταυτοποιήσει αυτούς τους δύο ανθρώπους”, δήλωσε στο Sky News η βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Αν-Μαρί Τριβέλιαν.

Σύμφωνα με την μκο, οι άνδρες -αμφότεροι άμαχοι- εργάζονταν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Κέντρο Κοινών Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων που παρείχε τρόφιμα και ιατροφαρμακευτικές προμήθειες στους εγκλωβισμένους Ουκρανούς και βοηθούσε στην εκκένωση περιοχών της Ουκρανίας.

Χθες η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι ένας βρετανός υπήκοος σκοτώθηκε και ένας άλλος αγνοείται στην Ουκρανία με τα μέσα ενημέρωσης να μεταδίδουν ότι ο νεκρός ήταν ένας βρετανός βετεράνος του στρατού, ο οποίος πιστεύεται ότι πολεμούσε στο πλευρό των ουκρανικών δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Από το Blogger.