Κι άλλοι Τούρκοι αντιφρονούντες στην Ελλάδα – 19 Γκιουλενιστές στην Ελαφόνησο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 20 Μαΐου 2022

Κι άλλοι Τούρκοι αντιφρονούντες στην Ελλάδα – 19 Γκιουλενιστές στην Ελαφόνησο

Ki alloi Tourkoi antifronountes stin Ellada – 19 Gkioulenistes stin Elafoniso

Οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στη στεριά και ζήτησαν βοήθεια από τους εργαζομένους στο κάμπινγκ της παραλίας του Σίμου. Αμέσως ενημερώθηκε το Λιμενικό για το συμβάν (φωτ. αρχείου). [INTIME NEWS]

Αγκυροβόλησαν χθες σε παραλία του νησιού, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ταξίδευαν προς Ιταλία – Τον χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η ΕΥΠ.


Γιάννης ΣουλιώτηςΥποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν είναι οι 19 Τούρκοι υπήκοοι που εντοπίστηκαν χθες τα ξημερώματα στην Ελαφόνησο. Αγκυροβόλησαν χθες τα ξημερώματα σε παραλία του νησιού λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ βρίσκονταν εν πλω προς την Ιταλία. Τον χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τον σχηματισμό δικογραφίας η Ελληνική Αστυνομία, καθώς στο νησί δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία Λιμενικού και επιπλέον, λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών συνθηκών, τα στελέχη του σώματος αδυνατούσαν να προσεγγίσουν.
Η υπόθεση άρχισε να εκτυλίσσεται στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε την αστυνομία ότι στο νησί, και συγκεκριμένα στην παραλία του Σίμου, κατέπλευσε πολυτελές μηχανοκίνητο σκάφος με 19 Τούρκους επιβαίνοντες. Σύμφωνα με την ίδια πηγή ενημέρωσης, οι αλλοδαποί αποβιβάστηκαν στη στεριά και ζήτησαν βοήθεια από τους εργαζομένους στο κάμπινγκ της περιοχής. Για το συμβάν ενημερώθηκαν αρχικά το Λιμενικό και ο μοναδικός αστυφύλακας που υπηρετεί στο νησί, ενώ στη συνέχεια τον χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η ΕΥΠ.

Αγκυροβόλησαν χθες σε παραλία του νησιού, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ ταξίδευαν προς Ιταλία – Τον χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η ΕΥΠ.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της ΕΛ.ΑΣ., στο μηχανοκίνητο σκάφος επέβαιναν 8 άνδρες, 7 γυναίκες και 4 παιδιά, ηλικίας 8 έως 14 ετών. Ολοι τους δήλωσαν Τούρκοι αντικαθεστωτικοί, μέλη του δικτύου Γκιουλέν, ισχυρισμός που φέρεται να επιβεβαιώθηκε από τις έρευνες των αρμόδιων ελληνικών αρχών. «Δεν εκκρεμούν εντάλματα εις βάρος τους, ωστόσο, είναι διωκόμενοι από το τουρκικό καθεστώς», διευκρίνισε αρμόδιος Ελληνας αξιωματούχος. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον οι πέντε από τους οκτώ ενήλικους άνδρες είναι αστυνομικοί, με τον έναν απ’ αυτούς μάλιστα να περιγράφεται ως υψηλόβαθμος αξιωματικός της αστυνομίας της γείτονος. Αλλες πηγές ενημέρωσης συμπληρώνουν ότι ένας άλλος από τους επιβαίνοντες στη θαλαμηγό δήλωσε «επιχειρηματίας».

Είχαν όλοι ξεκινήσει το ταξίδι τους από τις ακτές της Τουρκίας και είχαν προορισμό όχι την Ελλάδα αλλά τη γειτονική Ιταλία. Δεν κατάφεραν να το ολοκληρώσουν διότι στην περιοχή έπνεαν πολύ ισχυροί άνεμοι, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. το σκάφος παρουσίασε και κάποια μηχανική βλάβη. Οπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις, και οι 19 επιβαίνοντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο για COVID, ενώ για την υπόθεση ενημερώθηκε η εισαγγελία Γυθείου. Οπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, οι Τούρκοι αναμένεται να καταθέσουν αίτημα για πολιτικό άσυλο, επικαλούμενοι ότι βρίσκονται υπό διωγμόν από το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Καθημερινή

Από το Blogger.