Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης που «έφυγε» ξαφνικά στο «Ιπποκράτειο» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Ξεσπά η μητέρα της 3χρονης που «έφυγε» ξαφνικά στο «Ιπποκράτειο»

Thessaloniki: Xespa i mitera tis 3chronis pou «efyge» xafnika sto «Ippokrateio»

Σπαρακτικά είναι τα πρώτα λόγια της μητέρας του 3χρονου κοριτσιού από την Θεσσαλονίκη που πέθανε από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια μετά από πολυήμερη νοσηλεία. Η μητέρα του παιδιού μιλά στο MEGA και την Νέτη Φίλια κι όπως λέει τις απαντήσεις που δεν πήρε όσο η κόρη της ήταν εν ζωή, θα τις αναζητήσει έστω και τώρα στην μνήμη του παιδιού της.
«Θέλω να ξέρω ότι θα θάψω…»


Δεν μπορέσαμε να πάρουμε απαντήσεις όσο ζούσε το παιδί, θέλουμε να μάθουμε έστω και τώρα, λέει η μητέρα του τρίχρονου κοριτσιού που έφυγε τόσο ξαφνικά από τη ζωή.

«Έχουμε καταθέσει μήνυση, τελείωσε. Εφόσον δεν παίρνουμε τις απαντήσεις εν ζωή θα τις ψάχνουμε στον θάνατο» δήλωσε η μητέρα του άτυχου παιδιού.

Τι έφταιξε;
Αυτό που βασανίζει ακόμα πιο πολύ τους γονείς είναι πως δεν ξέρουν από τί χάθηκε το κοριτσάκι τους και εξετάζουν το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους.

Σοκάρει η μητέρα της μικρής Κατερίνας που εξομολογείται στο MEGA πως το μόνο που ζητά είναι να ηρεμήσει η ψυχή του παιδιού της.

«Αυτό είναι πίστη, ελπίζω να διαψευστεί για να νιώσω ίσως ανακούφιση ότι δεν, τι να πω ότι δεν μου ‘φάγαν το παιδί; Τι να πω; Δεν ξέρω, δεν μπορώ, δεν έχω σκέψη να σας πω, δεν έχω σκέψη, τι να πω; Μακάρι να ήταν άρρωστο και να μη το ήξερα; Ή να πω ‘μου το φάγανε’; Τι είναι καλύτερο;» λέει χαρακτηριστικά.

Συνδέεται ο θάνατος με τον κορωνοϊό;
Το παιδί, που είχε νοσήσει με κορωνοϊό αρχές Μαρτίου, μεταφέρθηκε τη Μεγάλη Τρίτη στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε μεταφέρθηκε διασωληνωμένο στο «Ιπποκράτειο», όπου δυστυχώς κατέληξε μέσα σε 2 ώρες από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα.

«Τα συμπτώματα που ξέρουν όλοι, πόνο σε δύο αρθρώσεις, χαμηλό πυρετό ένα εξάνθημα στην πορεία και μετά μια επιδείνωση. Η αγωγή που μου είπε είναι αγωγή για νόσο Kawasaki, ήταν μέσα στις παθήσεις που έθεσαν σε διερεύνηση. Θα περιμένουμε τα πρώτα αποτελέσματα που έχουν ζητηθεί, από κει και μέρα αν χρειαστεί κάτι άλλο θα ζητήσουμε περαιτέρω εξετάσεις» είπε η ιατροδικαστής και τεχνική σύμβουλος της οικογένειας, Κατερίνα Αποστολίδου.

Ως πιθανή αιτία θανάτου εξετάζεται αν το κοριτσάκι έπασχε από αγγειίτιδα που ίσως προκλήθηκε από τον κορωνοϊό και οδήγησε σε πολυοργανική ανεπάρκεια.

«Η αγγειίτιδα είναι μία φλεγμονή αγγείων που μπορεί να προκληθεί με πολλούς τρόπους, ακόμα και από long covid. Η πολυοργανική ανεπάρκεια προκύπτει σε βαριά κατάσταση. Είναι ένα οξύ γεγονός που συμβαίνει ως αποτέλεσμα σοκ» δήλωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου του παιδιού.

Από το Blogger.