Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το ένα τρίτο του Σεβεροντονιέτσκ είναι υπό τον έλεγχό της - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι το ένα τρίτο του Σεβεροντονιέτσκ είναι υπό τον έλεγχό της

I Rosia ischyrizetai oti to ena trito tou Severontonietsk einai ypo ton elencho tis

Oι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ολόκληρη τη νότια όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς

Αιματηρές μάχες διεξάγονται στην πόλη Σεβεροντονιέτσκ, στην επαρχία Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Η πόλη είναι στρατηγικής σημασίας και αποτελεί τον βασικό στόχο στόχο του ρωσικού στρατού στην επιχείρησή του για τον έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να καταλαμβάνουν σταδιακά περιοχές του Σεβεροντονιέτσκ, αλλά δεν έχουν ακόμη περικυκλώσει πλήρως την πόλη. Μάλιστα δίνουν προτεραιότητα στις επιθέσεις στο Σεβεροντονιέτσκ ρισκάρωντας τις προσπάθειές τους σε άλλες γραμμές.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου, οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν τα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά προάστια της πόλης και συνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος εντός της πόλης. Ουκρανικές και ρωσικές πηγές ανέφεραν συνεχιζόμενες μάχες στα νότια του Σεβεροντονιέτσκ, σε Τοσίβκα, Ουστίνιβκα, Βορονοβε, Μπορίβσκε, Μετολκινε, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης από το νότο.

Το αμερικανικό think tank αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες πως οι ρωσικές δυνάμεις μεταφέρουν μεγάλο αριθμό προσωπικού και εξοπλισμού στην περιοχή για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις εναντίον της πόλης.

Επίσης, ένα ρωσικό κανάλι Telegram ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν ολόκληρη τη νότια όχθη του ποταμού Σεβέρσκι Ντονέτς, εκτός από το τμήμα του ποταμού που διασχίζει το Σεβεροντονιέτσκ. Το Ινστιτούτο τονίζει ότι έχει μπορέσει να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα αυτόν τον ισχυρισμό, ωστόσο, τον χαρακτηρίζει συνεπή με προηγούμενες αναφορές για επίμονες, σταδιακές προόδους της Ρωσίας μέσα και γύρω από την περιοχή Σεβεροντονιέτσκ-Λισικάνσκ.

Η επίθεση διαρκεί περισσότερο απ’ ό,τι ήλπιζαν οι ρωσικές δυνάμεις
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει περίπου το ένα τρίτο του Σεβεροντονιέτσκ, όμως η επιχείρηση για την κατάληψή της διαρκεί περισσότερο από ό,τι ήλπιζαν, σύμφωνα με τον υποστηριζόμενο από τη Μόσχα ηγέτη των αυτονομιστών.

«Μπορούμε να πούμε ήδη ότι το ένα τρίτο του Σεβεροντονιέτσκ βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχό μας», ανέφερε το TASS, επικαλούμενο τον ηγέτη της λεγόμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ, Λεονίντ Πάσετσνικ.

Ο Πάσετσνικείπε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι μάχες μαίνονται στην πόλη, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις δεν προχωρούσαν τόσο γρήγορα όσο θα περίμενε κανείς. «Αλλά θέλουμε, πάνω από όλα, να διατηρήσουμε την υποδομή της πόλης», είπε.

Τα πλήγματα του ρωσικού πυροβολικού έχουν μετατρέψει μεγάλο μέρος της Σεβεροντονιέτσκ σε συντρίμμια. Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο νοτιοανατολικό και στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης, αλλά οι ουκρανικές άμυνες καθυστερούν την προέλασή τους στο Ντονμπάς.

Η προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων περιπλέχθηκε από την παρουσία πολλών μεγάλων χημικών εργοστασίων στην περιοχή, μετέδωσε το TASS.

naftemporiki.gr

Από το Blogger.