Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: «Χάσατε τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Τσαβούσογλου σε Μπλίνκεν: «Χάσατε τις ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας»


Ο Τσαβούσογλου ζήτησε από τον Μπλίνκεν οι ΗΠΑ να επιστρέψουν στην πολιτική της εξίσωσης του θύματος με τον θύτη

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε απόψε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε κατά τη διάρκεια συνάντησής τους ότι θα δοθούν τα απαραίτητα μηνύματα όσον αφορά τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια σε σχέση με τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι είπε στον Αμερικανό ομόλογό του ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να βρουν μια ισορροπία στις πολιτικές τους έναντι της Ελλάδας και της Τουρκίας.

«Είπα στον Μπλίνκεν πως πάντα τηρούσαν την ισορροπίες στα ζητήματα της Κύπρου, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Του ανέφερα πως το τελευταίο διάστημα, έχασαν αυτή την ισορροπία»

Σύμφωνα με τον κ. Τσαβούσογλου, ο Αμερικανός ομόλογός του απάντηση πως θα την τηρήσουν καθώς οι ΗΠΑ είναι υπέρ του δικαίου».

Αναφερόμενος στην ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο, προσπάθησε να την υποβαθμίσει: «Όσο και αν χειροκροτηθεί κάποιος, οπουδήποτε και αν τον χειροκρoτούν, οι Ελληνοκύπριοι είναι αυτοί που αρνούνται τη λύση του Κυπριακού. Για εμάς δεν έχει σημασία ποιος και που χειροκροτήθηκε. Όποιος και να μιλήσει στο Κογκρέσο χειροκροτείται, μάλιστα γίνεται συχνά αυτό. Εμείς αυτό το είδαμε και όταν είχαμε πάει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια παράδοση. Δεν έχουμε κάτι που να μας ενοχλεί».

Ναυτεμπορική

 

Από το Blogger.