Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 7 Μαΐου 2022

Ενδιάμεσες εκπτώσεις: Ανοιχτά σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Endiameses ekptoseis: Anoichta simera katastimata kai souper market

Στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν από τις 11:00 έως τις 18:00.

Ανοικτά θα είναι σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου, τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022.

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν σήμερα προαιρετικά και το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών είναι 11:00 με 18:00, ενώ το ίδιο ωράριο έχει προτείνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) προτείνει για τα πολυκαταστήματα και τις αλυσίδες καταστημάτων, ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, όσες επιλέξουν να λειτουργήσουν, προτείνουν ωράριο από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Ανοιχτά μπορούν να είναι καταστήματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ.

«Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ’ εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές» όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο, ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων τελεί υπό κατάργηση, με τους ανθρώπους της αγοράς να τη βλέπουν θετικά.

«Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν» τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

Ποιες Κυριακές είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Σύμφωνα με τη νομοθεσία επιτρέπεται προαιρετικά η λειτουργία των καταστημάτων οκτώ Κυριακές. Συγκεκριμένα αυτές είναι:

• Η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων (αν είναι αργία μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή)
• Η Κυριακή των Βαΐων
• Η πρώτη Κυριακή του Μαΐου (ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος). Εκτός αν συμπίπτει με αργία οπότε η Κυριακή μετατίθεται
• Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων (αν είναι αργία μετατίθεται στην επόμενη Κυριακή)
• Η πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου (ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος). Εκτός αν συμπίπτει με αργία οπότε η Κυριακή μετατίθεται
• Η προτελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
• Η τελευταία Κυριακή πριν τα Χριστούγεννα
• Η τελευταία Κυριακή του κάθε έτους (αν πέφτει αργία τότε δεν είναι ανοιχτά τα καταστήματα).

 

Από το Blogger.