Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί το ντοκιμαντέρ για τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια: «Μας εκδίωξαν από τα χωριά μας» (βίντεο) - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί το ντοκιμαντέρ για τις πυρκαγιές στην Βόρεια Εύβοια: «Μας εκδίωξαν από τα χωριά μας» (βίντεο)

Kolafo gia tin kyvernisi apotelei to ntokimanter gia tis pyrkagies stin V.Evvoia:

Κόλαφο για την κυβέρνηση αποτελεί το ντοκιμαντέρ με μαρτυρίες των κατοίκων για το πως κάηκε η Βόρεια Εύβοια το περασμένο καλοκαίρι οι οποίοι καταγγέλλουν ευθέως πως την άφησαν σκοπίμως να καεί.

Κατηγορούν την κυβέρνηση ότι εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωριά τους!

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε δια χειρός των Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννη Λαζάρου.

«Δάση, ζώα, χωριά, καλλιέργειες, κόποι μιας ζωής αφέθηκαν στην τύχη τους και έγιναν στάχτη από μία κυβέρνηση η οποία εκδίωξε τους κατοίκους από τα χωρία τους, ενώ ουδέποτε φρόντισε για τον προστασία των δασών ή την πυρόσβεση», περιγράφουν οι συντελεστές, στο κείμενο που συνοδεύει το ντοκιμαντέρ “ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ”.

«Εκεί είναι η φωτιά μην κάθεσαι εδώ» λέω στον πυροσβέστη και μου απαντά «γιατί να πάω αυτά θεωρούνται καμένα;» περιγράφει ένας από τους κατοίκους του νησιού.

«Τον ακούμε να μιλάει στον ασύρματο και να λέει δεν με αφήνουν οι πολίτες να φύγω. Και του λέει πες τους ότι δεν έχεις νερό. Εμείς είχαμε ανοιχτή την πόρτα και ακούγαμε» λέει ένας άλλο.

 

Από το Blogger.