ΥΠΕΘΑ: Παραλαμβάνουμε τα αεροσκάφη ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion το 2023 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΥΠΕΘΑ: Παραλαμβάνουμε τα αεροσκάφη ναυτικών επιχειρήσεων P-3B Orion το 2023

YPETHA: Paralamvanoume ta aeroskafi naftikon epicheiriseon P-3B Orion to 2023

Ν. Παναγιωτόπουλος: Εντός του 2023 η έναρξη παραλαβών των αεροσκαφών P-3B Orion


“Η έναρξη παραλαβών των Εκσυγχρονισμένων Μέσης Ζωής (ΕΜΖ) αεροσκαφών ναυτικών επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B Orion είναι προγραμματισμένη εντός του 2023 και εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός δύο έως τριών ετών.

Επίσης, η ανάπτυξη του λογισμικού ΜΙΜS, καθώς και ο εργαστηριακός έλεγχος μέσω προσομοίωσης έχουν ολοκληρωθεί επιτυχώς εντός χρονοδιαγράμματος. Το εν λόγω λογισμικό προβλέπεται να εγκατασταθεί και να ενεργοποιηθεί επί των αεροσκαφών σύμφωνα με προγραμματισμό των εργασιών αναβάθμισης, προκειμένου να αποτελέσει αντικείμενο παραλαβής κατά την παράδοση των αεροσκαφών με βάση με το προαναφερθέν χρονοδιάγραμμα”.

Αυτά γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου, Απόστολος Πάνας, Κωνσταντίνος Σκανδαλίδης, Ευαγγελία Λιακούλη, Γιώργος Αρβανιτίδης ,Ιλχάν Αχμέτ, Χρήστος Γκόκας, Ανδρέας Πουλάς και Γιώργος Φραγγίδης με θέμα “Αναβάθμιση των πέντε (5) αεροσκαφών P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος υπενθύμισε τη σημαντική εγχώρια βιομηχανική συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι “η υφιστάμενη διολίσθηση του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος, εκτός των απρόσμενων επιπτώσεων εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων λόγω διεκδικήσεων, οφείλεται και στην έλλειψη έμπειρου τεχνικού προσωπικού στην ΕΑΒ, το οποίο το τελευταίο διάστημα μειώθηκε περαιτέρω λόγω μετακινήσεων του σε έτερα προγράμματα εντός της ΕΑΒ, όπως το πρόγραμμα αναβάθμισης των αεροσκάφων F-16”.

Τέλος επανέλαβε ότι το ΥΠΕΘΑ αποτελεί τον αντισυμβαλλόμενο με την ΕΑΒ ΑΕ, σε προγράμματα που εξελίσσονται για ιπτάμενα μέσα του και έχει την αξίωση της πιστής εφαρμογής των συμπεφωνημένων με την εταιρεία.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, capital.gr

Από το Blogger.