Γιώργος Τράγκας: Νέες αποκαλύψεις για την αμύθητη περιουσία – Το θρίλερ με τις ράβδους χρυσού

Giorgos Tragkas: Nees apokalypseis gia tin amythiti periousia – To thriler me tis ravdous chrysou

Η τεράστια περιουσία, που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας εκτιμάται σύμφωνα με πληροφορίες σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μόνο η αξία των ράβδων χρυσού που βρέθηκαν σε τραπεζική θυρίδα που διατηρούσε στο εξωτερικό ανέρχεται στο ποσό των τουλάχιστον 2,5 εκατ. ευρώ.

Αφού όπως φαίνεται στο πόρισμα ο δημοσιογράφος είχε επενδύσει και σε χρυσό. Μάλιστα το περιεχόμενο δύο θυρίδων είναι ακόμη άγνωστο.

«Eίναι μακρύς ακόμα ο δρόμος για να μπορέσει η Αρχή ξεπλύματος να στοιχειοθετήσει το πόρισμα που βλέπουμε» ανέφερε ο ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλώντας στο LIVE NEWS.

Στο πόρισμα που συνέταξε η Αρχή για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος σε διάστημα 18 χρόνων από το 2002 έως το 2020 ο εκδότης φέρεται να συνδέεται με δεκάδες εταιρίες μέσω των οποίων γίνονταν οι αγορές και οι μεταβιβάσεις των πολυτελών ακινήτων που εντοπίστηκαν από την Αρχή.

Από το πόρισμα προκύπτει ότι τα συνολικά δηλωθέντα εισοδήματα του ζευγαριού αυτή την περίοδο των 18 χρόνων αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Από την Πολιτεία στο Μπέβερλι Χιλς
Τα ακίνητα, άλλα είναι στο όνομα του εκλιπόντος και άλλα στον ίδιο και τη σύζυγό του. Είναι στην Ελλάδα, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και στα πιο κοσμοπολιτικά μέρη του κόσμου στο Μαϊάμι, στο Μονακό στο Μόντε Κάρλο, στο Λας Βέγκας και κοστίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Η φοροδιαφυγή είναι αδίκημα διεθνές που τιμωρείται μέχρι 15 χρόνια κάθειρξη στη χωρα μας» συμπλήρωσε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η χήρα του Γιώργου Τραγκα να περάσει στην αντεπίθεση και να προσφύγει κατά της διάταξης που δεσμεύει τα περιουσιακά της στοιχεία.

Οι ελεγκτικές αρχές εξετάζουν τις τακτικές που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος για την απόκτηση της τεράστιας περιουσίας και εξετάζουν όλα τα δεδομένα από την αρχή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια