Οι ΗΠΑ στέλνουν ναυτικές δυνάμεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Οι ΗΠΑ στέλνουν ναυτικές δυνάμεις στη θάλασσα της Νότιας Κίνας

Oi IPA stelnoun naftikes dynameis sti thalassa tis Notias Kinas

Στην Ουάσιγκτον πιέζουν την Pelosi να ακυρώσει την επίσκεψη στην Ταϊβάν

Ωστόσο, εν αναμονής της πιθανής άφιξής της στην Ταϊπέι, ο αμερικανικός στρατός έχει μετακινήσει μια ομάδα κρούσης του Ναυτικού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας
Αναστάτωση επικρατεί στην Ουάσινγκτον καθώς τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden όσο και το Πεντάγωνο ζητούν από την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi να ακυρώσει την επίσκεψή της στην Ταϊβάν.
Ωστόσο, εν αναμονής της πιθανής άφιξής της στην Ταϊπέι, ο αμερικανικός στρατός έχει μετακινήσει μια ομάδα κρούσης του Ναυτικού στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο USS Ronald Reagan.
Το USS Reagan απέπλευσε από το λιμάνι στη Σιγκαπούρη και τώρα περιπολεί στα ύδατα κοντά στην Κίνα, με το Πεκίνο να υπογραμμίζει τη στρατιωτική του δύναμη ξεκινώντας νέες ναυτικές ασκήσεις κοντά στο αυτοδιοικούμενο νησί – και πιο ανησυχητικά εκπέμποντας απειλές ότι ο στρατός του βρίσκεται σε ετοιμότητα να απαντήσει με «δυναμικά μέτρα» αν χρειαστεί.
Κυκλοφόρησε μάλιστα βίντεο, που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, που δείχνει υπερπτήσεις μεγάλων σχηματισμών πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στη θάλασσα της Νότιας Κίνας, με αντιτορπιλικά να πλέουν στη θάλασσα.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.