Αμετανόητος ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι έχει ήσυχη της συνείδησή του: Τουλάχιστον καταδικάζει τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Αμετανόητος ο Σόιμπλε υποστηρίζει ότι έχει ήσυχη της συνείδησή του: Τουλάχιστον καταδικάζει τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας

Ametanoitos o Soimple ypostirizei oti echei isychi tis syneidisi tou: Toulachiston katadikazei ton anatheoritismo tis Tourkias

Έχει ήσυχη τη συνείδησή του για τις επιλογές του αφού το κίνητρό του ήταν να βοηθήσει και όχι να βλάψει τους Έλληνες.

Αυτό επισημαίνει σε συνέντευξή του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μάλιστα, σημειώνει ότι «η Ελλάδα πέτυχε πολλά».

Ο άλλοτε παντοδύναμος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν βουλευτής, που εξακολουθεί όμως να παίζει ρόλο στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, δηλώνει πως παραμένει, ωστόσο, απαισιόδοξος σχετικά με την οικονομική κρίση.

«Η κρίση δεν ξεπεράστηκε τελεσίδικα – κυρίως υπό το φως και των επίκαιρων συνθηκών. Αλλά εκείνο που ισχύει είναι: Η Ελλάδα πέτυχε πολλά! Και αυτό δείχνει ότι η δουλειά που έγινε δεν πήγε χαμένη”

Για τη σημερινή κατάσταση σχολιάζει στην εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «η Ελλάδα αντιμετωπίζει επιπρόσθετα το γεγονός ότι η Τουρκία επιχειρεί να χρησιμοποιήσει στρατηγικά – με βάναυσο τρόπο – την επιρροή που απέκτησε με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό δεν είναι νέο.

Αλλά πρέπει να κάνουμε τα πάντα, για να διασφαλιστεί η αρχή ότι τα σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν μονομερώς με στρατιωτικά μέσα.

Εμείς οι Γερμανοί μετά την καταστροφή δύο Παγκοσμίων Πολέμων πήραμε το μάθημά μας – αρχικά με τη Γαλλία και μετά με την Πολωνία και την Τσεχία: Δεν πολεμάμε πλέον για σύνορα, ενώνουμε την Ευρώπη».

Για τον κίνδυνο του Grexit
Για τον Ιούλιο του 2015 και το πόσο κοντά έφτασε η Ελλάδα στο Grexit, ο κ. Σόιμπλε τονίζει: «Αυτό είχε προτείνει η μεγάλη πλειοψηφία των υπουργών Οικονομικών στο Γιούρογκρουπ.

Και ξέρετε επίσης ότι στην Ελλάδα ορισμένοι υποστήριζαν πως είναι καλύτερο για τη χώρα. Αλλά δεν πέρασε στο Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για καλά σταθμισμένους λόγους.

Μετά ο Τσίπρας με την προκήρυξη νέων εκλογών έκανε ένα θαρραλέο βήμα και απέσπασε ξανά μία πλειοψηφία για την αντίθετη πολιτική, από εκείνην με την οποία είχε εκλεγεί.

Ήταν αξιοσημείωτη η προσφορά του, η οποία διευκόλυνε τη διάδοχη κυβέρνηση στη διαμόρφωση της βάσης για τη σταθεροποίηση της Ελλάδας. Αυτό αξίζει να αναγνωριστεί».

Για την περίπτωση ενός Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου
Για τους κινδύνους που επιφέρει ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών λέει:

«Με δεδομένη την επιθετική συμπεριφορά του Πούτιν η ενίσχυση της νατοϊκής δύναμης είναι ο σωστός δρόμος για να καταστήσουμε σαφές ότι είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε με αξιοπιστία τις αξίες των δικών μας φιλελεύθερων δημοκρατιών».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Από το Blogger.