Επιταγή ακρίβειας χωρίς αίτηση με νέους δικαιούχους - Τι γνωρίζουμε - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Επιταγή ακρίβειας χωρίς αίτηση με νέους δικαιούχους - Τι γνωρίζουμε

 

Epitagi akriveias choris aitisi me neous dikaiouchous - Ti gnorizoume

Η νέα επιταγή ακρίβειας είναι ένα από τα σχεδόν σίγουρα, πλέον, μέτρα στήριξης για τον ερχόμενο, ακόμα πιο δύσκολο χειμώνα που έρχεται. Όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το κυβερνητικό επιτελείο έχει «μία σελίδα με μέτρα» τα οποία έχει κοστολογήσει, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το έκτακτο επίδομα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών έχει -μάλλον- «κλειδώσει».

Εξάλλου, τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν πολλές διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος για να δοθούν νέες σημαντικές ενισχύσεις. Δύο είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν:

Πότε θα ανακοινωθεί; Το πιο πιθανό είναι να κάνει τις ανακοινώσεις ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου. Εξάλλου, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ του β' τριμήνου, από το οποίο θα εξαρτηθούν και τα μέτρα στήριξης, όπως και από τα τουριστικά έσοδα και την πορεία των φορολογικών εσόδων.

Πότε θα δοθεί; Το έκτακτο «Δώρο Πάσχα» που μοιράστηκε τον Απρίλιο είχε ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και τελικά πληρώθηκε στο τέλος Απριλίου. Έτσι, εφόσον τηρηθεί το ίδιο χρονοδιάγραμμα, το πιθανότερο είναι πως αυτή τη φορά θα δοθεί μέσα στον Οκτώβριο.

Νέο έκτακτο επίδομα ακρίβειας με αλλαγές

Το παράδειγμα του Fuel Pass δίνει χώρο για να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο νέο βοήθημα. Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι οι περισσότεροι επέλεξαν να πάρουν τα χρήματα στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, «αγνοώντας» και στους δύο γύρους το μπόνους, έδειξε ότι οι περισσότεροι δικαιούχοι, ενδεχομένως να χρησιμοποιούν το επίδομα βενζίνης για να καλύψουν άλλες ανάγκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της ακρίβειας.

Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και γιατί δεν αποκλείεται να αργήσει ένα δεύτερο Power Pass μετά τις επιδοτήσεις που ανακοινώθηκαν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέοι, περισσότεροι δικαιούχοι για την επιταγή ακρίβειας, αλλά όχι με το ίδιο ποσό για όλους. Αντί για 200 ευρώ δηλαδή, να δοθούν αναλογικά διαφορετικά ποσά στον εκάστοτε δικαιούχο.

Από το Blogger.