Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών,

Synechizetai o diethnis diasyrmos tis kyvernisis Mitsotaki anaforika me to skandalo ypoklopon,

 Συνεχίζεται ο διεθνής διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφορικά με το σκάνδαλο υποκλοπών, με τις αναφορές και τα ρεπορτάζ από ΜΜΕ του εξωτερικού να φτάνουν πλέον σε διψήφιο αριθμό.

Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Ιταλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, (ΑGI), να αναφερθεί στα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, αναρτώντας το πρωί του Σαββάτου άρθρο με τίτλο «Το σκάνδαλο Predator στην Ελλάδα κάνει τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη να τρέμει».

Το AGI, προχωρά σε εκτενή αναφορά σχετικά με τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών στην Ολομέλεια της Παρασκευής στη Βουλή, όπου «η θερμοκρασία ήταν μεγαλύτερη απ’ ότι στην πλατεία Συντάγματος», παρουσιάζοντας ένα μίνι χρονικό που περιλαμβάνει τις καταγγελίες Ανδρουλάκη, αλλά και αυτές των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

«Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να υποβαθμίσει την κατάσταση, αναφέροντας ότι δεν γνώριζε για τις προσπάθειες παρακολούθησης, αν και λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησής του πήρε υπό τον έλεγχό του τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας», σημειώνουν οι Ιταλοί.

«Ο επικεφαλής του ελληνικού κοινοβουλίου επανέλαβε τη θέση του περί λανθασμένων ενεργειών από την ΕΥΠ, τη λειτουργία της οποία υπεραμύνθηκε λέγοντας ότι “ένα λάθος δεν μπορεί να ακυρώσει τη σημαντικότατη προσφορά υπηρεσιών για την ασφάλεια της πατρίδας”, ακυρώνοντας κάθε κάλεσμα στο να πληρώσει τον “πολιτικό λογαριασμό” για το σκάνδαλο», αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Εν συντομία, ούτε παραιτήσεις, ούτε πρόωρες εκλογές», σημειώνει το AGI αναφορικά με το αποτέλεσμα της χθεσινής Ολομέλειας στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η υπόθεση «δεν τελειώνει εδώ» και πως ο «αέρας του σκανδάλου δεν θα σταματήσει να φυσά πάνω από την Ελλάδα», υπενθυμίζοντας το επίμαχο άρθρο άποψης του Αλεξάντερ Κλαπ για τους New York Times.

Από το Blogger.