Σοκ στις ΗΠΑ: Δολοφονική επίθεση στον γνωστό συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί – Συγκλονιστικές εικόνες! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Σοκ στις ΗΠΑ: Δολοφονική επίθεση στον γνωστό συγγραφέα Σαλμάν Ρουσντί – Συγκλονιστικές εικόνες!

Sok stis IPA: Dolofoniki epithesi ston gnosto syngrafea Salman Rousnti – Sygklonistikes eikones!

 Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε πριν από λίγη ώρα ο συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί στη Νέα Υόρκη, όταν ένας άγνωστος όρμηξε καταπάνω του και τον τραυμάτισε.

Ο Σαλμάν Ρουσντί βρισκόταν για ομιλία σε εκδήλωση, όταν δέχτηκε την άνανδρη επίθεση, μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων παρευρισκομένων.


Ο 75χρονος ινδικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας, γνωστότερος για το βιβλίο του «Σατανικοί Στίχοι», το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του προφήτη Μωάμεθ.

Ένας από τους πιο μισητούς και επικηρυγμένους από τους φανατικούς μουσουλμάνους ανθρώπους εδώ και δεκαετίες, έπεσε ενώ ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία στη Νέα Υόρκη.

Ο συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων», Σαλμάν Ρουσντί, ήταν να μιλήσει σε εκδήλωση όταν δέχθηκε την επίθεση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ρουσντί δέχθηκε επίθεση από έναν άνδρα ο οποίος είτε τον γρονθοκόπησε είτε τον μαχαίρωσε.

Δέχεται απειλές για την ζωή του από το 1988 για το βιβλίο που είχε γράψει με αποτέλεσμα τότε να ξεσπάσουν διαδηλώσεις ειδικά στο Πακιστάν το οποίο απαγόρευσε τους «Σατανικούς Στίχους» και μάλιστα το Ιράν εξέδωσε φετφά με εντολή του Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1989.

Ο Χομεϊνί είχε ζητήσει το κεφάλι του Ρουσντί και των εκδοτών του βιβλίου και καλούσε τους μουσουλμάνους σε όσους τον εντοπίζουν να τον σκοτώσουν αν δεν μπορούσαν οι ίδιοι.

Από το Blogger.