Ζαχάροβα: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ζαχάροβα: Η Ρωσία είναι έτοιμη για ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ

 

Zacharova: I Rosia einai etoimi gia antallagi kratoumenon me tis IPA

H ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες και συγκεκριμένα βήματα σε αυτόν τον τομέα, δήλωσε η Zakharova

Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συγκεκριμένα βήματα σχετικά με την ανταλλαγή κρατουμένων με τις ΗΠΑ, δήλωσε την Κυριακή (14/8/2022) η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.

«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μια φορά: η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για συνομιλίες και συγκεκριμένα βήματα σε αυτόν τον τομέα. Αλλά μόνο επαγγελματικά.
Οι άνθρωποι που πρέπει να ασχοληθούν με αυτά τα θέματα είναι έτοιμοι. Και αυτή η δουλειά δεν γίνεται στη δημοσιότητα », είπε σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1, όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες ανταλλαγής του Ρώσου υπηκόου Viktor Bout, ο οποίος εκτίει την ποινή του στις ΗΠΑ.
«Όσον αφορά τη ρωσική πλευρά, όλα είναι έτοιμα γι’ αυτό. Εάν η αμερικανική πλευρά συνεχίσει να επιδίδεται σε φρικτές πολιτικές ίντριγκες και καβγάδες, τότε αφήστε τους Αμερικανούς πολίτες να γνωρίσουν τους “ήρωές” τους», είπε, σύμφωνα με το Tass.

Οι κρατούμενοι

Η Ουάσιγκτον πρότεινε στη Μόσχα να ανταλλάξει τον Ρώσο επιχειρηματία Viktor Bout, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης στις Ηνωμένες Πολιτείες για εμπορία όπλων, με την υπήκοο των ΗΠΑ Brittney Griner, που καταδικάστηκε στη Ρωσία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, και τον Paul Whelan, ο οποίος καταδικάστηκε για κατασκοπεία.
Μια πιθανή ανταλλαγή κρατουμένων ήταν μεταξύ των θεμάτων της τηλεφωνικής συνομιλίας του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov με τον Αμερικανό ομόλογό Antony Blinken στις 29 Ιουλίου.
Η ρωσική πλευρά δήλωσε μετά τις τηλεφωνικές συνομιλίες της πως ο Lavrov πρότεινε ως πλέον κατάλληλη τη διπλωματία των χαμηλών τόνων για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.