Τροφή στην τουρκική προπαγάνδα οι εμπρηστικές δηλώσεις Αθανασίου για τους έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022

Τροφή στην τουρκική προπαγάνδα οι εμπρηστικές δηλώσεις Αθανασίου για τους έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές

Trofi stin tourkiki propaganda oi empristikes diloseis Athanasiou gia tous ellines mousoulmanous vouleftes

 Ως λάδι στη φωτιά λειτούργησαν οι δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αντιπροέδρου της Βουλής, πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπου Αθανασίου αναφορικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο οποίος στην προσπάθειά του να τις δικαιολογήσει άφησε υπόνοιες και για τους έλληνες μουσουλμάνους βουλευτές ακόμη και για τους πρώην βουλευτές του κόμματός του.  Ο βουλευτής της γαλάζιας παράταξης ενέταξε τον παράγοντα των θρησκευτικών πιστεύω,  στους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση Μητσοστάκη έχει το δικαίωμα να παρακολουθεί κάποιον.

Τα εμπρηστικά λεγόμενά του εργαλειοποιήθηκαν, όπως ήταν αναμενόμενο, από την Τουρκία με αποτέλεσμα δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolou να φέρει τον τίτλο: «Έλληνας αξιωματούχος υποστηρίζει την “αναγκαιότητα” κατασκοπείας των μουσουλμάνων τουρκικής καταγωγής βουλευτών της χώρας».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για αναφορά του Αθανασίου σε μουσουλμάνους βουλευτές ως «πιθανούς πράκτορες», για «σχόλια που προκάλεσαν σάλο», ενώ αναφέρονται και οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο του Anadolu:

Αντιπρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου τάχθηκε υπέρ «της αναγκαιότητας κατασκοπείας» των μουσουλμάνων βουλευτών τουρκικής καταγωγής της χώρας, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος είναι επίσης πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και νυν βουλευτής του κυβερνώντος συντηρητικού κόμματος Νέα Δημοκρατία (ΝΔ), αναφερόταν στους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές τουρκικής καταγωγής, οι οποίοι κατάγονται όλοι από την περιοχή της Δυτικής Θράκης, ως πιθανούς πράκτορες του Türkiye, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Left.Gr, το οποίο επικαλέστηκε συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη στο ειδησεογραφικό κανάλι StoNisi.

«Ας υποθέσουμε ότι ένα μέλος του κοινοβουλίου που έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από τους Ορθόδοξους Χριστιανούς δίνει πληροφορίες σε μια γειτονική χώρα  σχετικά με το πού μπορούν να εισέλθουν οι παράτυποι μετανάστες», είπε, προσθέτοντας ότι η εθνική υπηρεσία πληροφοριών θα πρέπει να λάβει προφυλάξεις σε ένα τέτοιο σενάριο, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ερωτηθείς αν μπορούν να ελεγχθούν οι βουλευτές, ο Αθανασίου απάντησε: «Αν ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο νομοθέτης, φυσικά».

Τα σχόλιά του προκάλεσαν σάλο, ιδιαίτερα από τα αριστερά κόμματα της αντιπολίτευσης της χώρας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε σε ανακοίνωσή του ότι ο Αθανασίου ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι όσοι δεν είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι εθνικές απειλές.

«Ωστόσο, στην πραγματικότητα, ο Χαράλαμπος Αθανασίου είπε κατηγορηματικά αυτό που υπαινίχθηκε ο (πρωθυπουργός Κυριάκος) Μητσοτάκης σε ομιλία του, προσπαθώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και τις “σκοτεινές δυνάμεις”», ανέφερε η ανακοίνωση.

Καλώντας τον πρωθυπουργό να απολύσει τον Αθανασίου, το κόμμα υποστήριξε ότι ο Μητσοτάκης θα έχει δείξει ότι συναινεί στα σχόλιά του.

Το κόμμα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή του ότι τα σχόλια του Αθανασίου βυθίζουν την Ελλάδα στη μισαλλοδοξία και δημιουργούν σοβαρό εθνικό ρήγμα υποστηρίζοντας ότι οι μειονοτικοί βουλευτές μπορούν δυνητικά να προδώσουν τα εθνικά συμφέροντα.

«Απαιτούμε άμεση παρέμβαση κατά του αντιπροέδρου της Βουλής καταδικάζοντας απερίφραστα την απαράδεκτη, διχαστική δήλωση Αθανασίου», πρόσθεσε.

Το ΚΚΕ σημείωσε ότι ο όρος «εθνική ασφάλεια» έχει γίνει ένα τέχνασμα που μπορούν να χωρέσουν όλοι και όλες για να νομιμοποιήσουν και να διευκολύνουν απαράδεκτες πρακτικές ελέγχου και υποκλοπών.

Ο Μπουρχάν Μπαράν, τουρκικής καταγωγής βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καταδίκασε επίσης τα σχόλια του Αθανασίου.

Το να αναφέρεται στους μειονοτικούς βουλευτές ως πιθανούς υπόπτους εθνικής προδοσίας και ως εκ τούτου να λέει ότι θα ήταν «θεμιτό» να τους παρακολουθεί καλλιεργεί ένα πνεύμα δογματισμού και μισαλλοδοξίας, τόνισε ο Μπαράν.

Από το Blogger.