Η Τουρκία μας κατηγορεί ότι παρενοχλούμε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Η Τουρκία μας κατηγορεί ότι παρενοχλούμε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ!

 

I  Tourkia mas katigorei oti parenochloume tourkika aeroskafi pou ekteloun simantiki apostoli tou NATO!

Την ώρα που προχώρησαν σε 78 παραβιάσεις και 8 υπερπτήσεις στον εναέριο χώρο μας!

Κάθε μέρα όλο και σε κάποια… ανακάλυψη προβαίνει η Άγκυρα, που τώρα μας κατηγορεί ότι παρενοχλούμε τουρκικά αεροσκάφη που εκτελούν σημαντική αποστολή του ΝΑΤΟ! Φυσικά την προπαγάνδα ανέλαβε το πρακτορείο Anadolu, που προωθεί τα όσα υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Όπως με θράσος αναφέρουν, πολεμικά αεροσκάφη της Ελλάδας, κλείδωσαν σκόπιμα το ραντάρ για να εμποδίσουν την αποστολή των τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, που συμμετέχουν σε ΝΑΤΟϊκή αποστολή.

«Η παρενόχληση από την Ελλάδα είναι μια προσπάθεια στόχευσης των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ, οι πηγές τόνισαν ότι η Ελλάδα δεν διστάζει να ρισκάρει ακόμη και τις ΝΑΤΟϊκές της αποστολές για να παρενοχλήσει την Τουρκία», αναφέρεται χαρακτηριστικά από τους γείτονες, που επισημαίνουν μάλιστα πως η Άγκυρα κοινοποίησε το θέμα στο ΝΑΤΟ και ότι κλήθηκε ο Έλληνας στρατιωτικός ακόλουθος να δώσει εξηγήσεις.

Και καταλήγουν προκλητικά πως η Ελλάδα επιδιώκει να αυξήσει τις εντάσεις!

Και όλα αυτά τα ισχυρίζεται η Τουρκία όταν σε ένα 24ωρο προχώρησε σε 78 παραβιάσεις και δύο υπερπτήσεις (σε Διβούνια και Καμηλονήσι), την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ. Να σημειωθεί ότι πάνω από το Αιγαίο μας βρέθηκαν 27 τουρκικά αεροσκάφη, με τα 15 οπλισμένα.

Η απάντηση της Αθήνας στα ψέματα της Άγκυρας

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα, με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αναφέρει πως τα τουρκικά μαχητικά F-16 παρεμβλήθηκαν σε συμφωνημένη με το ΝΑΤΟ πτήση αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ:

«Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας μεταξύ ΓΕΕΘΑ και Αεροπορικής Διοίκησης (AIRCOM) του ΝΑΤΟ, τις μεσημβρινές ώρες της 22 Αυγούστου 2022 έλαβε χώρα πτήση Αμερικανικών αεροσκαφών Β-52 στο FIR Αθηνών.

Τα Β-52 εισήλθαν από το νοτιοδυτικό όριο του FIR Αθηνών προκειμένου να εξέλθουν απ’ αυτό δυτικά της νήσου Μεγίστης. Η πτήση των εν λόγω αεροσκαφών έλαβε χώρα στο πλαίσιο επίδειξης Διασυμμαχικής συνοχής και αλληλεγγύης.

Ενώ η κίνηση των B-52 δεν προβλεπόταν να γίνει με συνοδεία Μαχητικών Αεροσκαφών, όπως έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, πέντε άγνωστα ίχνη αέρος κινήθηκαν ανατολικά της Καρπάθου παρεμβαλλόμενα στο δρομολόγιο των Β-52, προβαίνοντας παράλληλα σε παράβαση Κανόνων Εναέριας Κυκλοφορίας λόγω μη κατάθεσης Σχεδίου Πτήσης.

Άμεσα απογειώθηκαν τέσσερα Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 της Π.Α. από την Κρήτη, τα οποία ανεγνώρισαν τα άγνωστα ίχνη ως οπλισμένα Τουρκικά Μαχητικά Αεροσκάφη F-16, που αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Επί του θέματος έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες αρχές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Οποιαδήποτε άλλη περιγραφή των σχετικών γεγονότων είναι ψευδής». 

Από το Blogger.