Νέες μαρτυρίες για δράση μισθοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. στον Εβρο - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022

Νέες μαρτυρίες για δράση μισθοφόρων της ΕΛ.ΑΣ. στον Εβρο

Nees martyries gia drasi misthoforon tis EL.AS. ston Evro

 Καταγγελία από δύο πρόσφυγες που επαναπροωθήθηκαν στην Τουρκία μετά από ξυλοδαρμό και βασανιστήρια.

Εγκληση για παράνομες, βίαιες και ρατσιστικές επαναπροωθήσεις στον Εβρο δύο προσφύγων, ενός από την Αιθιοπία και ενός από την Ερυθραία, υπέβαλε το Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι στον εισαγγελέα Ορεστιάδας.

Στο επίκεντρο οι επανειλημμένες επαναπροωθήσεις που έχουν υποστεί από τις ελληνικές αρχές οι δύο πρόσφυγες, οι οποίοι μεταξύ άλλων επιβεβαιώνουν ακόμα μια φορά με τη μαρτυρία τους την ύπαρξη αραβόφωνων αλλοδαπών που επιχειρούν στο πλάι της Ελληνικής Αστυνομίας, μετέχοντας στις παράνομες πράξεις, με αντάλλαγμα κάποια έγγραφα που θα τους επιτρέψουν να κινούνται ελεύθερα στην ελληνική επικράτεια για τρία χρόνια. Οι ιδιότυποι αυτοί σκλάβοι καλούνται από την ΕΛ.ΑΣ. να κάνουν τη βρόμικη δουλειά για λογαριασμό των αρχών τριάντα φορές μέχρι να λάβουν την αμοιβή τους!

Στην προκειμένη περίπτωση οι δύο μαρτυρίες προέρχονται από θύματα επαναπροώθησης που ως μέλη μιας ομάδας επιχείρησαν να μπουν στην Ελλάδα από Εβρο αρχικά στις 19 Ιουνίου και μετά στις 22 Ιουνίου.

Και τις δύο φορές έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και βασανιστηρίων μέχρι να επιβιβαστούν με τη βία σε βάρκα που με τη βοήθεια αλλοδαπών «σκλάβων» επιστράφηκαν στην Τουρκία.

Στην έγκληση ο κ. Δημητράς επικαλείται σχετική βιντεοσκοπημένη μαρτυρία των δύο θυμάτων που από την Τουρκία, όπου και βρίσκονται, περιγράφουν τις στιγμές που έζησαν. Επίσης στην έγκληση υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες που δείχνουν τον έναν εξ αυτών με βαρύ τραύμα στο πόδι εξαιτίας της αντιμετώπισης που είχε τότε. Σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζουν, στη διάρκεια της δεύτερης επαναπροώθησης, ένας εκ των μισθοφόρων της ΕΛ.ΑΣ., Σύρος στην καταγωγή, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αυθορμήτως εξιστόρησε στα θύματα όλα τα παραπάνω, τα οποία πλέον καλείται να εξετάσει ο εισαγγελέας Ορεστιάδας.

Από το Blogger.