Οι Αρμένιοι από την Χασάκα καταδικάζουν την Σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας στις τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Οι Αρμένιοι από την Χασάκα καταδικάζουν την Σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας στις τουρκικές επιθέσεις στη βόρεια Συρία

Oi Armenioi apo tin Chasaka katadikazoun tin Siopi tis Diethnous Koinotitas stis tourkikes epitheseis sti voreia Syria

 Το Αρμενικό Κοινωνικό Συμβούλιο της Βορειοανατολικής Συρίας καταδίκασε το Σάββατο τη διεθνή σιωπή απέναντι στις «θανατηφόρες» τουρκικές επιθέσεις εναντίον αμάχων σε περιοχές της βόρειας και ανατολικής Συρίας.

Το Αρμενικό Κοινωνικό Συμβούλιο ανέφερε, σε ανακοίνωσή του, «Η παρουσία των Αρμενίων σε αυτό το κομμάτι γης είναι ξεκάθαρη απόδειξη της προσπάθειας των Οθωμανών να τους εξοντώσουν και της δημογραφικής αλλαγής που πραγματοποιήθηκε από τους Οθωμανούς στη δυτική Αρμενία το 1915».

Το Αρμενικό Κοινωνικό Συμβούλιο ιδρύθηκε στην πόλη Χασάκα, επαρχία της βορειοανατολικής Συρίας, στις 24 Απριλίου 2020 για να δώσει την παρουσία του με την αρμενική γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία.

Είναι ένα τοπικό συμβούλιο που ενδιαφέρεται για τις υποθέσεις των Αρμενίων.

Το συμβούλιο κατήγγειλε επίσης την τουρκική κλιμάκωση σε περιοχές στη βόρεια και ανατολική Συρία.

«Ο Ερντογάν είναι ο πρώτος ηγέτης τρομοκρατικών οργανώσεων και κατά συνέπεια  πρέπει να λογοδοτήσει στη διεθνή κοινότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για μια ακόμη μεγάλη στρατιωτική διασυνοριακή εισβολή στη βόρεια Συρία. Ο Ερντογάν προσδιόρισε τους στόχους του στις δύο πόλεις της βόρειας Συρίας, Μανμπίτζ και Τελ Ριφάατ.

Την 1η Ιουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι η νέα στρατιωτική επιχείρηση της Άγκυρας στη βόρεια Συρία θα μπορούσε να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

«Ήρθε η ώρα να καθαρίσουμε αυτά τα εδάφη από τις τρομοκρατικές οργανώσεις», απείλησε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Τεχεράνης.

Η Σύνοδος Κορυφής της Τεχεράνης, στις 19 Ιουλίου, συγκέντρωσε τους προέδρους από το Ιράν, τη Ρωσία και την Τουρκία με το συριακό ζήτημα και τις τουρκικές απειλές στην κορυφή της ατζέντας της.

Στις 30 Μαΐου, το Αρμενικό Κοινωνικό Συμβούλιο καταδίκασε τις συνεχιζόμενες τουρκικές επιθέσεις στη βορειοανατολική Συρία, καλώντας τις ενεργές χώρες να επέμβουν και να σταματήσουν αυτές τις επιθέσεις.

North Press Agency

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος


Από το Blogger.