Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε την αύξηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε την αύξηση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

 

To germaniko ypourgeio Amynas aperripse tin afxisi stratiotikis voitheias stin Oukrania

Ο ειδικός εξωτερικής πολιτικής από το SPD Stegner κάλεσε να μην παραταθούν οι εχθροπραξίες, αλλά να τερματιστούν το συντομότερο δυνατό

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας απέρριψε το αίτημα ορισμένων Γερμανών πολιτικών για αύξηση της προμήθειας όπλων στην Ουκρανία, αναφέρει το Der Spiegel.

Η εκπρόσωπος της Bundeswehr, Christina Lambrecht, δήλωσε ότι ο γερμανικός στρατός έφτασε στο «ανώτατο όριο» στην προμήθεια όπλων από τα αποθέματά του.
Είναι αδύνατο να αποδυναμωθεί περαιτέρω η Bundeswehr, τόνισε.
Τρεις βουλευτές της γερμανικής Bundestag: Kristan Klink (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας), Zara Nanni (Πράσινοι) και Alexander Müller (Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας) – απηύθυναν έκκληση στο Βερολίνο με αίτημα να αυξηθεί η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, κάτι που προκάλεσε « αψιμαχία» στον «συνασπισμό», αναφέρει το Der Spiegel.

Ζήτησαν αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της γερμανικής αμυντικής βιομηχανίας και να βοηθήσουν το Κίεβο, ακόμη κι αν αυτό θα περιόριζε τις δυνατότητες της ίδιας της Μπούντεσβερ:
Αυτή η απαίτηση εξόργισε τους Σοσιαλδημοκράτες, συνεχίζει η δημοσίευση.
Ο ειδικός εξωτερικής πολιτικής από το SPD Stegner κάλεσε να μην παραταθούν οι εχθροπραξίες, αλλά να τερματιστούν το συντομότερο δυνατό:
«Και για αυτό, πρώτα απ ‘όλα, δεν χρειάζονται όπλα, αλλά διπλωματικές, ανθρωπιστικές και οικονομικές πρωτοβουλίες .
«Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτόν τον τομέα η Γερμανία πρέπει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο και να προμηθεύει όπλα μόνο ως μέρος της «ομαδικής αλληλεπίδρασης» με τους δυτικούς εταίρους.
Ο Stegner επέκρινε επίσης την απαίτηση για αύξηση της παραγωγικής ικανότητας της αμυντικής βιομηχανίας:
«Ο ρόλος της αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να είναι πολύ περιορισμένος.
Δεν μπορεί να επιτραπεί ένας αγώνας εξοπλισμών».
Ανάλογος σκεπτικισμός προέκυψε μεταξύ των Πρασίνων.
«Η έκκληση των βουλευτών δείχνει ξεκάθαρα ότι στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μπορούμε και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε περισσότερες ευκαιρίες», δήλωσε ο πράσινος Μαξ Λουκς.

www.bankingnews.gr 

Από το Blogger.