Ουκρανία: Μετά το Peski οι Ρώσοι κατέλαβαν και την περιοχή Udy στο Kharkiv - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Ουκρανία: Μετά το Peski οι Ρώσοι κατέλαβαν και την περιοχή Udy στο Kharkiv

 

Oukrania: Meta to Peski oi Rosoi katelavan kai tin periochi Udy sto Kharkiv

Οι Ρώσοι κατέστρεψαν πύραυλο Tochka U και δύο drones

Στις 13 Αυγούστου, ο οικισμός Peski στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk κατελήφθη πλήρως ως αποτέλεσμα επιθετικών επιχειρήσεων από τις συμμαχικές δυνάμεις των δημοκρατιών του Donbass και του ρωσικού στρατού,ανακοίνωσε η Μόσχα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέλαβαν τον οικισμό Udy στην περιοχή του Kharkiv ως αποτέλεσμα επιθετικών επιχειρήσεων, ανέφερε την Κυριακή (14/8/2022) ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.
«Ως αποτέλεσμα των επιθετικών επιχειρήσεων των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ο οικισμός του Udy στην περιοχή του Kharkiv απελευθερώθηκε πλήρως», είπε ο Ρώσος στρατηγός.

Στις 13 Αυγούστου, ο οικισμός Peski στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) απελευθερώθηκε πλήρως ως αποτέλεσμα επιθετικών επιχειρήσεων από τις συμμαχικές δυνάμεις των δημοκρατιών του Donbass και του ρωσικού στρατού, αναφέρει το Tass.

Κατεστράφησαν πύραυλος Tochka – U και δύο drones

Εν τω μεταξύ, η ρωσική αεράμυνα κατέστρεψε δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, ενώ κατέστρεψαν έναν πύραυλο Tochka-U και 15 πυραύλους πολλαπλής εκτόξευσης, τις τελευταίες 24 ώρες στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης.
Ο Konashenkov δήλωσε σχετικάQ «Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα κοντά στους οικισμούς Lisichansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk και Glubokoye της περιοχής Kharkov.

Επιπλέον, ένας πύραυλος Tochka-U καταστράφηκε στον αέρα πάνω από το Lisichansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk και 15 πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξευτή ρουκετών στην περιοχή Lisichansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk, Antonovka και Novaya Kakhovka της περιοχής Kherson σε διάστημα 24 ωρών», είπε.
Συνολικά, 267 αεροσκάφη, 148 ελικόπτερα, 1.738 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 365 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 4.303 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 798 συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης, 3.298 πυροβόλα πυροβολικού πεδίου και 4 ειδικοί όλμοι, καθώς και 4 όλμοι, οχήματα, έχουν καταστραφεί από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οργισμένος ο Zelensky

Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει η ουκρανική κυβέρνηση και ο πρόεδρος της χώρας Volodymyr Zelensky εμφανίζεται απογοητευμένος με αξιωματούχους του υπουργικού συμβουλίου, που υπό το καθεστώς της ανωνυμίας μίλησαν στον Τύπο.
Κατά τη διάρκεια της καθημερινής του ενημέρωσης την Πέμπτη (11/8), ο Ουκρανός ηγέτης είπε ότι οι διαρροές πλήττουν την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου και είναι «πραγματικά ανεύθυνες».
Προ ημερών, ο Zelensky ισχυρίστηκε ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι συζητούσαν ευαίσθητα εσωτερικά θέματα με δημοσιογράφους για να τονώσουν τον εγωισμό τους.
«Ο πόλεμος σίγουρα δεν είναι η ώρα για ματαιοδοξία και ηχηρές δηλώσεις», είπε, συνεχίζοντας να υποστηρίζει ότι οι διαρροές στον Τύπο βλάπτουν τον στρατό της Ουκρανίας.
«Όσο λιγότερες λεπτομέρειες αποκαλύπτετε για τα αμυντικά μας σχέδια, τόσο καλύτερα θα είναι για την εφαρμογή αυτών των αμυντικών σχεδίων», συνέχισε ο πρόεδρος.
Αν και δεν είναι σαφές ποια σχέδια πιστεύει ο Zelensky ότι αποκαλύφθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, το Κίεβο έχει σχολιάσει ορισμένες από τις προηγούμενες επιχειρήσεις του – συγκεκριμένα αυτές στο ρωσικό έδαφος – μερικές φορές αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις αναφερόμενες επιθέσεις.

Ματαιόδοξος ο ίδιος ο Zelensky

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, μια έκρηξη συγκλόνισε μια ρωσική στρατιωτική βάση στην Κριμαία, προκαλώντας άμεσες εικασίες για ουκρανικό πλήγμα.
Ένας Ουκρανός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνησή του ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά το Κίεβο αρνήθηκε επίσημα κάθε ανάμειξη.
Η Μόσχα επιμένει ότι η έκρηξη προκλήθηκε από ατύχημα.
Παρά τις ενστάσεις του για τις διαρροές ωστόσο, οι εικασίες για την Κριμαία τροφοδοτήθηκαν εν μέρει από τον ίδιο τον Zelensky, ο οποίος υποσχέθηκε να ανακτήσει ξανά την περιοχή που ελέγχεται από τη Ρωσία αμέσως μετά τις αναφορές για την έκρηξη.
«Η Κριμαία είναι ουκρανική και δεν θα την εγκαταλείψουμε ποτέ», είπε στους δημοσιογράφους.

www.bankingnews.gr

Από το Blogger.