Ασφαλιστικά ταμεία: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για διαγραφή χρεών - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022

Ασφαλιστικά ταμεία: Έρχεται νέο νομοσχέδιο για διαγραφή χρεών

Asfalistika tameia: Erchetai neo nomoschedio gia diagrafi chreon

 Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη διαγραφή χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία. 

Όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης στο Open σχετικά με το θέμα διαγραφής  χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία, οι δόσεις για την εξόφληση των οφειλών προς τον ΕΦΚΑ αυξάνονται  από 12 σε 24 που ήταν, θα γίνει δηλαδή ότι ισχύει στην Εφορία. Και συνέχισε λέγοντας  ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί σε λίγες ημέρες προς δημόσια διαβούλευση όπως αυτό συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο. « Δεν μπορούμε να έχουμε δύο κράτη στη συσκευασία του ενός. …ό,τι κάνει η εφορία θα κάνει και ο ΕΦΚΑ »ανέφερε.

ΕΦΚΑ: Για ποιους θα ισχύσει η 10ετή παραγραφή χρεών – Τι διευκρίνισε ο Χατζηδάκης

Επίσης έδωσε έδωσε διευκρινίσεις για το θέμα 10ετής παραγραφής χρεών προς  τον ΕΦΚΑ . « Πάμε από την 20ετία, συμμορφούμενη σε μια απόφαση του Συμβουλίου του Επικρατείας -στη δεκαετία » τόνισε και  ξεκαθάρισε σε ποιες περιπτώσεις θα ισχύσει αυτή η διαγραφή χρεών.

Όπως είπε, αυτό αφορά όσους δεν έχουν λάβει ειδοποίηση από τον ΕΦΚΑ για τα χρέη τους. Ενδεικτικά ανέφερε ένα σχετικό παράδειγμα: Εάν ο ΕΦΚΑ πει σε κάποιον μετά από 12 -15 χρόνια ότι χρωστάει, σε αυτή την περίπτωση γίνεται παραγραφή χρεών.  Ωστόσο επεσήμανε, εάν ο ΕΦΚΑ έχει στείλει δικαστικό επιμελητή στον πολίτη για τα χρέη του, τότε αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση του είναι ανοιχτή.

« Εάν στα 10 χρόνια παραγράφονταν τα χρέη όλων των πολιτών δεν θα είχε κανείς λόγο να πληρώνει εισφορές στον ΕΦΚΑ και δεν θα έπαιρνε ο κόσμος συντάξεις και θα κατέρρεε το ασφαλιστικό σύστημα » σημείωσε μεταξύ άλλων.

Από το Blogger.