Παραδίδονται σήμερα στο επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό που επεκτείνεται έως τον Πειραιά. - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022

Παραδίδονται σήμερα στο επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό που επεκτείνεται έως τον Πειραιά.

 

Paradidontai simera sto epivatiko koino oi treis neoi stathmoi tou Metro pou

Παραδίδονται σήμερα στο επιβατικό κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό που επεκτείνεται έως τον Πειραιά.

Από τις 14:00, η Γραμμή 3, γνωστή και ως «μπλε γραμμή» θα περιλαμβάνει ακόμη τρεις σταθμούς: «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Η επέκταση προς Πειραιά αναμένεται να αυξήσει την συνολική επιβατική κίνηση στο δίκτυο κατά 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας την κυκλοφορία των Ι.Χ κατά 23.000 ανά ημέρα, αλλά και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Πλέον, ο συνολικός χρόνος που θα απαιτείται για μετακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά έως το αεροδρόμιο, υπολογίζεται σε 55 λεπτά, μέσω της χρήσης του Μετρό.

Νέο «σόου» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πριν οι τρεις νέοι σταθμοί τεθούν στη διάθεση των πολιτών, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα έχει φροντίσει να στήσει ακόμη ένα επικοινωνιακό σόου, στα εγκαίνια που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 10:30 το πρωί της Δευτέρας.

Τα εγκαίνια των τριών σταθμών αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για προβολή του γνωστού αφηγήματος περί «κυβερνητικού έργου», «πράξεων, όχι λόγων» από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θα επιχειρήσει να οικειοποιηθεί πλήρως ένα πρότζεκτ που «απαγκιστρώθηκε» το 2015 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Blogger.