Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες Σοϊγκού με Ευρωπαίους ομολόγους του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022

Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες Σοϊγκού με Ευρωπαίους ομολόγους του

Allepalliles tilefonikes epikoinonies Soigkou me Evropaious omologous tou

 Επικοινωνία Σόιγκου με Ευρωπαίους υπουργούς Άμυνας


Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βρετανό ομόλογό του Μπεν Γουάλας αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Ο Σοϊγκού είπε στον Γουάλας ότι η Ρωσία ανησυχεί για το ενδεχόμενο το Κίεβο να προετοιμάζεται για τη χρήση μιας «βρόμικης βόμβας» στην Ουκρανία, ισχυρισμό που επανέλαβε νωρίτερα σήμερα, ο ίδιος και στους υπουργούς Άμυνας της Γαλλίας και της Τουρκίας.

Ο Γάλλος υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Σεμπαστιάν Λεκορνί επιβεβαίωσε σήμερα ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι η Γαλλία διαβεβαίωσε τη Ρωσία για την επιθυμία της, αναφορικά με μία ειρηνική επίλυση της πολεμικής διαμάχης στην Ουκρανία.

Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε ότι η Γαλλία αρνήθηκε να συρθεί σε οποιαδήποτε μορφή κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία. Ειδικότερα, με έμφαση στις πυρηνικές επιλογές και ότι ο Λεκορνί προγραμματίζει να έχει σύντομα συνομιλίες με τον Ουκρανό ομόλογό του.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή ο Σοϊγκού μίλησε με τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, Λόιντ Όστιν για πρώτη φορά από τον Μάιο.  Ο κ. Όστιν και ο κ. Σόιγκου συζήτησαν τη σημασία της διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ουάσινγκτον και Μόσχας εν μέσω του πολέμου της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, ανέφερε το Πεντάγωνο.

Το Πεντάγωνο τον Μάρτιο δήλωσε ότι δημιούργησε μια ανοιχτή γραμμή με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για να αποτρέψει «λανθασμένους υπολογισμούς, στρατιωτικά επεισόδια και κλιμάκωση».

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει τηλεφωνικές γραμμές επικοινωνίας με τη Ρωσία κατά τη διάρκεια προηγούμενων στιγμών έντασης, συμπεριλαμβανομένης της παρέμβασης της Μόσχας στον πόλεμο στη Συρία για να στηρίξει τον Πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

Ναυτεμπορική


Από το Blogger.