Μπένι Γκαντζ: Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ «έριξε άκυρο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά θα πάει Τουρκία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2022

Μπένι Γκαντζ: Ο Ισραηλινός ΥΠΑΜ «έριξε άκυρο» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά θα πάει Τουρκία

 

Beni Gkantz: O Israilinos YPAM «erixe akyro» stin kyvernisi Mitsotaki

H χθεσινή ακύρωση της επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντς στην Ελλάδα ήταν μία δυσμενέστατη εξέλιξη σε μία περίοδο που είναι εμφανές πως υπάρχει επαναπροσέγγιση του Ισραήλ με την Τουρκία.

Το φιάσκο της ακύρωσης της επίσκεψης χρεώνεται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία θεωρούσε πως είχε δημιουργήσει ένα στενό συμμαχικό δίκτυο με Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ και Σ.Αραβία και τώρα η Τουρκία προσεγγίζει μία μία τις χώρες αυτές και στην περίπτωση των ΗΑΕ μάλιστα προχώρησε σε σύναψη στρατηγικών συμφωνιών.

Καταρχήν η ακύρωση έγινε την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, της επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας και δεν υπήρξε μία επίσημη απάντηση από το Ισραήλ παρά μόνο μίλησαν όπως πάντα οι γνωστές «πηγές».

Και τι είπαν οι «πηγές»; Οφείλεται σε λόγους που επιβάλλουν ο υπουργός να βρίσκεται στο Ισραήλ.

Μάλιστα, και γιατί αυτοί οι λόγοι δεν θα εμποδίσουν τον Μ.Γκαντζ να μεταβεί στην Τουρκία όπου θα συναντήσει τον Τούρκο ομολόγό του Χ.Ακάρ;

Και ιδιαίτερα σε μία περίοδο κατά την οποία καθημερινά, ο Ερντογάν, ο Ακάρ, ο Τσαβούσογλου και όλα τα άλλα «καλά παιδιά» της τουρκικής κυβέρνησης, μας βρίζουν καθημερινά και απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και ότι θα έρθουν «ένα βράδι» και άλλα ωραία.

Σε αυτή την περίοδο το Ισραήλ επέλεξε να ακυρώσει την επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΑΜ στην Ελλάδα και να πάει αντίθετα ΠΡΩΤΑ στην Τουρκία;

Να πούμε πως στην Ελλάδα μαζί με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, θα επιθεωρούσαν, την πρόοδο των εργασιών στο υπό σύσταση Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης στην Καλαμάτα, το οποίο έχει αναλάβει να υλοποιήσει έναντι μη ευκαταφρόνητου τιμήματος, ο ισραηλινός κολοσσός της αμυντικής βιομηχανίας, Elbit Systems.

Δηλαδή δεν θα ήταν εθιμοτυπική επίσκεψη, είχε «δουλειά» να κάνει ο Μ.Γκαντζ.

Φυσικά μετά την ακύρωση ξεκίνησαν οι γνωστές τυπικές «φιλοφρονήσεις» από τις «πηγές» βεβαίως.

Επισημαίνουν πως οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών βρίσκονται σε στενή επαφή και συμφώνησαν να έχουν διάλογο αργότερα.

Επίσης, υπογραμμίζουν πως οι σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ είναι σταθερές και σημαντικές και για τις δύο πλευρές.

Σε ό,τι αφορά την επίσκεψη του Μπένι Γκαντς στην Τουρκία την επόμενη εβδομάδα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως δεν σχετίζεται με την επίσκεψη στην Ελλάδα, ήταν προκαθορισμένη και η ουσία της είναι η ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας.

pronews

Από το Blogger.