Δίκη «Dr. Κόντος»: Το δικαστήριο αποφασίζει για τον 50χρονο «ψευτογιατρό» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022

Δίκη «Dr. Κόντος»: Το δικαστήριο αποφασίζει για τον 50χρονο «ψευτογιατρό»

Diki «Dr. Kontos»: To dikastirio apofasizei gia ton 50chrono «pseftogiatro»

Έπειτα από έναν χρόνο διαδικασίας, αναμένεται η απόφαση για την πολύκροτη υπόθεσή του 50χρονου, Νίκου Κοντοστάθη, ο οποίος συστηνόταν ως «Dr. Κόντος» και «λαμπρός ογκολόγος – νευρολόγος» σε δεκάδες ασθενείς.

Οι δικαστές πρόκειται να ανακοινώσουν σήμερα την απόφαση τους και για τους δεκαέξι συγκατηγορούμενους του 50χρονου, γιατροί, στελέχη συγκεκριμένης κλινικής, μία μοναχή και άλλοι που φέρονται να ενίσχυαν σε ασθενείς την πεποίθηση, ότι ο «ψευτογιατρός» ήταν υψηλού επιστημονικού κύρους. Με την απόφαση του το ΜΟΔ θα αποφανθεί αν οι 16 διέπραξαν ή όχι αυτά που τους αποδίδονται βοηθώντας τον 50χρονο να δρα και να επεκτείνεται διαρκώς.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Κοντοστάθης επί σειρά ετών, χωρίς την παραμικρή σχέση με την ιατρική, προσποιούνταν τον κορυφαίο της Ογκολογίας «Δόκτορα Κόντος», που διατεινόταν ότι… «είχε νικήσει τον καρκίνο» και άλλες σοβαρές παθήσεις, όπως η περίπτωση ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας που ο κατηγορούμενος διαβεβαίωνε ότι θα ιαθεί πλήρως. Ο “Dr Kontos” έναντι αδρότατων αμοιβών, χορηγούσε στα θύματα του βότανα και ειδικές διατροφές ως εξελιγμένες, άκρως αποτελεσματικές θεραπείες.

Οι δικαστές αξιολόγησαν όλα τα έγγραφα, ιατροδικαστικές εκθέσεις και άλλα στοιχεία τής δικογραφίας και όσα εισέφεραν όλες οι πλευρές. Αξιολόγησαν τις μαρτυρίες των ανθρώπων που βίωσαν οδυνηρά την επαφή τους με τον δήθεν επιστήμονα αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων. Κυρίως αυτή του πρωταγωνιστή τής υπόθεσης ο οποίος ολοκληρώνοντας την απολογία του ζήτησε από τους πολιτικώς ενάγοντες να βρουν την δύναμη «να γίνουν καλύτεροι χριστιανοί και να με συγχωρέσουν», σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

 

Από το Blogger.