Κομισιόν: Θα επαληθεύσει αν οι δραστηριότητες Αβραμόπουλου ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Κομισιόν: Θα επαληθεύσει αν οι δραστηριότητες Αβραμόπουλου ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί

Komision: Tha epalithefsei an oi drastiriotites Avramopoulou itan synnomes

 «Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ, δήλωσε ότι η Κομισιόν έχει κινήσει εσωτερικές διαδικασίες για να επαληθεύσει αν οι δραστηριότητες του πρώην επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου, στο πλαίσιο της ΜΚΟ «Fight Impunity», ήταν σύννομες με τους όρους που του είχαν τεθεί από την Επιτροπή.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Qatargate ενέπλεξε με έναν τρόπο η ιταλική εφημερίδα La Stampa, μιλώντας για τη σχέση του με τον «εγκέφαλο» Αντόνιο Παντζέρι.

«Ο κ. Αβραμόπουλος είναι επίτιμο μέλος αυτού του οργανισμού και έλαβε εξουσιοδότηση από την Επιτροπή για τη δραστηριότητά του αυτή, στις 3 Φεβρουαρίου 2021, μετά από τη γνωμοδότηση της ανεξάρτητης επιτροπής δεοντολογίας το Δεκέμβριο του 2020», ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Ερωτηθείς για την αμοιβή του κ. Αβραμόπουλου από την εν λόγω ΜΚΟ, ο Ερίκ Μαμέρ απάντησε ότι δεν το γνωρίζει και ότι η Επιτροπή δεν έχει αναφερθεί ποτέ στις αποδοχές του.

«Δεν εναπόκειται στην Επιτροπή να πει ποια μπορεί να είναι η αμοιβή που έλαβε από αυτό τον οργανισμό. Ωστόσο, θα συνιστούσα ανεπιφύλακτα να ρωτήσετε τον ίδιο», δήλωσε χαρακτηρτιστικά ο Ερίκ Μαμέρ.

«Απλώς επαληθεύουμε εάν συμμορφώθηκε με τους περιορισμούς που τέθηκαν στην εξουσιοδότηση που του δώσαμε, μεταξύ άλλων ότι δεν έπρεπε να επικοινωνήσει με την Επιτροπή στο όνομα αυτής της ΜΚΟ», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας ότι «προς το παρόν, δεν έχουμε ένδειξη για το αντίθετο».

Η απάντηση Αβραμόπουλου

Εξηγήσεις για τη συμμετοχή του στην ΜΚΟ «Fight Impunity», που είχε ιδρύσει ο πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι – ο οποίος έχει προφυλαστιστεί για το σκάνδαλο Qatargate – καθώς και την αμοιβή που έλαβε,  μετά το δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, έδωσε ο πρώην Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Η συμμετοχή μου στον οργανισμό Fight Impunity ήταν εξ’ αρχής απολύτως χωρίς εκτελεστικές ή διαχειριστικές αρμοδιότητες. Η επιτροπή που συμμετείχα, μεταξύ των άλλων μαζί με προσωπικότητες όπως η Φ. Μογκερίνι, ο Γάλλος πρώην ΠΘ Bernard Cazeneuve και η Γερουσιαστής Emma Bonino, ήταν τιμητική.

»Για την συμμετοχή μου και την αποζημίωση που θα την συνόδευε ζήτησα την έγκρισή της ευρωπαΐκής επιτροπής η οποία και μου δόθηκε γραπτώς, από την Πρόεδρό Von der Leyen», τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 

 

Από το Blogger.