Υπόγεια σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά στο δρόμο προς τις κάλπες - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Υπόγεια σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά στο δρόμο προς τις κάλπες

Ypogeia sygkrousi ND – SYRIZA gia ta ethnika sto dromo pros tis kalpes

Η μυστική συνάντηση της διευθύντριας του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Άννα-Μαρία Μπούρα, με τον εκπρόσωπο και στενό συνεργάτη του προέδρου της Τουρκίας Ιμπραχίμ Καλίν, η κούρσα εξοπλισμών στη γειτονική χώρα, το μπρα ντε φερ στην ΝΑ Μεσόγειο και το ενδεχόμενο παράδοσης των Ελληνικών S300 στην Ουρανία αποτελούν ένα σύνθετο πρόβλημα που κατά πολλούς θα αποτελέσει πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης Μητσοτάκη – Τσίπρα στο δρόμο προς τις εκλογές.

Η συνάντησης της περασμένης Παρασκευής, παρουσία του διπλωματικού συμβούλου του Γερμανού καγκελαρίου Όλαφ Σολτς Γενς Πλέτνερ, που έγινε με την παρότρυνση Ουάσινγκτον και Βερολίνου και αποκαλύφθηκε για μια ακόμη φορά από την τουρκική εφημερίδα Milliyet προκάλεσε έντονο πονοκέφαλο στο Μαξίμου το οποίο δημοσκοπικά νοιώθει την πίεση από δεξιά του και το μόνο που δεν χρειάζεται αυτήν την περίοδο είναι μια κατηγορία για ενδοτισμό έναντι της γειτονικής χώρας. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που θα έλεγε «όχι» σε ένα αμερικανικό και Γερμανικό αίτημα.

Η κατάσταση χειροτέρεψε για τον Μαξίμου λόγω της ακραίας ρητορικής του Τούρκου προέδρου μια ημέρα μετά τη συνάντηση ο οποίος αναφερόμενος στον πύραυλο Typhoon, είπε πως «δεν θα έχει εμβέλεια 560 χλμ, όπως είχε δηλωθεί αρχικά, αλλά 1.000 χλμ και οι Έλληνες θα χοροπηδούν».

Την ίδια μάλιστα ημέρα ο Έλληνας πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 τράβηξε το λεγόμενο εθνικό χαρτί χαρακτηρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ «εθνική εξαίρεση», για την επιλογή της καταψήφισης του Προϋπολογισμού των δαπανών εθνικής άμυνας.

Η απάντηση Τσίπρα έδειξε το μέγεθος της ενόχλησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χειρίζεται ή καλύτερα εργαλειοποιεί τα εθνικά θέματα την ώρα που συναντάται μυστικά με τον σύμβουλο του Ερντογάν. «δεν ντρέπεσαι; Που παρακολουθούσες τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ; Τον Αρχηγό ΓΕΣ; Γιατί παρακολουθούσες τους διευθυντές για τα εξοπλιστικά; Πες μας τώρα, γιατί; Τι ήθελες να ελέγξεις;» αντέτεινε ο Αλέξης Τσίπρας χωρίς να πάρει κάποια απάντηση.

Το εθνικό μπρα ντε φερ των δύο ανδρών «θα περάσει σε άλλη πίστα« λένε κάποιοι με νόημα αν η Αθήνα αποφασίσει τελικά να αποσύρει τους S300 από την Ελληνική αντιεροπορική ομπρέλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει την αντίθεσή του με το μέγεθος και την ένταση της εμπλοκής της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Ουκρανικό. Δεν είναι αντίθετος στην στήριξη της Ουκρανίας αλλά όπως έχει πει θα ήταν καλύτερα αυτό να γίνει με ανθρωπιστικό υλικό. Ειδικά από τη στιγμή που η Ελλάδα αντιμετωπίζει τις ακραίες απειλές Ερντογάν του τύπου «θα έρθουμε νύχτα». Στην Κουμουνδούρου αν και κρατούν ακόμη χαμηλούς τόνους δεν έχουν πειστεί ότι ο κ. Μητσοτάκης με πρόσχημα το Ουκρανικό προχωρά σε μια έμμεση αποστρατικοποίηση των νησιών όπως ζητά η Άγκυρα και επιθυμούν ισχυροί κύκλοι εντός των ΗΠΑ και της Γερμανίας.

Αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει το ισχυρό χαρτί της Κουμουνδούρου στον δρόμο προς την κάλπη προκαλώντας «αιμορραγία» στη ΝΔ. Οι διαφωνίες εντός της κυβέρνησης για τα εξοπλιστικά, τις κορβέτες και τους ισραηλινούς πυραύλους και οι παρακολουθήσεις όσων είχαν λόγο σε αυτά είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα που ετοιμάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αποδέκτη το Μαξίμου.

 

Από το Blogger.