«Επικίνδυνα παιχνίδια» στη Νότια Σινική Θάλασσα: Κινεζικό J-11 παρενόχλησε αμερικανικό RC-135 - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022

«Επικίνδυνα παιχνίδια» στη Νότια Σινική Θάλασσα: Κινεζικό J-11 παρενόχλησε αμερικανικό RC-135

«Epikindyna paichnidia» sti Notia Siniki Thalassa: Kineziko J-11

 Ένα επικίνδυνο περιστατικό πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες πάνω από τη Νότια Σινική Θάλλασα, όταν ένα κινεζικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου J-11 παραλίγο να συγκρουστεί με ένα RC-135 της USAF.

Ένα κινεζικό μαχητικό πέταξε σε απόσταση 20 ποδών (περίπου 7 μέτρων) από ένα αμερικανικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου, υποχρεώνοντάς το να κάνει ελιγμό για να αποφύγει τη σύγκρουση πάνω από τη Νότια Σινική Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική στρατιωτική διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού (USINDOPACOM).

Το επεισόδιο με την παρ’ ολίγον σύγκρουση των δύο αεροσκαφών σημειώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Ενεπλάκησαν ένα κινεζικό μαχητικό J-11 και ένα RC-135 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της USINDOPACOM.

Κινεζικά μαχητικά «παρενοχλούν» και αεροσκάφη του Καναδά

Ο Καναδάς έχει κατηγορήσει πολλές φορές την Κίνα για τη διεξαγωγή πολυάριθμων «επικίνδυνων αναχαιτίσεων» των αεροσκαφών της Αεροπορίας της στην Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Στο τελευταίο περιστατικό που κατήγγειλε η καναδική κυβέρνηση ένα περιπολικό αεροσκάφος της Βασιλικής Καναδικής Αεροπορίας (RCAF) που πραγματοποιούσε εξόδους επιτήρησης πάνω από την Ιαπωνία στο πλαίσιο της Επιχείρησης Neon, «παρενοχλήθηκε» από κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη.

Η επιχείρηση Neon είναι η συμβολή του Καναδά σε μια συντονισμένη πολυεθνική προσπάθεια για την υποστήριξη της εφαρμογής των κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών που επιβλήθηκαν κατά της Βόρειας Κορέας.

Ένας εκπρόσωπος του Καναδικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (DND) δήλωσε στις 29 Νοεμβρίου ότι ένα αεροσκάφος RCAF CP-140 Aurora αναχαιτίστηκε «σε πολλές περιπτώσεις» από την Πολεμική Αεροπορία του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού (PLAAF) κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Neon.

Με πληροφορίες από: Reuters 

Από το Blogger.