Φως στα αίτια της χθεσινής συντριβής του ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, θα προσπαθήσουν να ρίξουν οι ουκρανικές αρχές, έπειτα από αίτημα του προέδρου της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όπως δήλωσε ο Ζελένσκι, «η υπηρεσία ασφαλείας της Ουκρανίας ξεκίνησε έρευνα για αυτό το φρικτό περιστατικό». «Ζήτησα από τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας της Ουκρανίας, σε συνεργασία με όλες τις άλλες αρμόδιες αρχές, να διερευνήσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η καταστροφή» ανέφερε.

Το ελικόπτερο, ένα Super Puma EC-225 σύμφωνα με την κρατική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων (SES) στην οποία ανήκε, συνετρίβη χθες το πρωί στην πόλη Μπρόβαρι, κοντά στο Κίεβο. Όπως επεσήμανε η ίδια πηγή, εννέα άνθρωποι επέβαιναν στο ελικόπτερο, ανάμεσά τους ο υπουργός και ο υφυπουργός Εσωτερικών. Βάσει του πιο πρόσφατου απολογισμού, 14 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, σκοτώθηκαν και 25 έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων 11 παιδιά.

Η ουκρανική κυβέρνηση διόρισε τον αρχηγό της εθνικής αστυνομίας Ιχόρ Κλιμένκο εν ενεργεία υπουργό Εσωτερικών. «Ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ουκρανίας θα τεθεί επικεφαλής του υπουργείου προς το παρόν. Επίσης ανατέθηκαν (σε άλλες υπηρεσίες) οι αρμοδιότητες του υπουργείου στο πλαίσιο της άμυνας και όσες αφορούν την εγγύηση της ασφάλειας του κράτους», ανέφερε ο Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στη συντριβή τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον θα τιμήσει τον υπουργό Εσωτερικών ο οποίος έχασε τη ζωή του, τηρώντας τη δέσμευσή της να διαφυλάξει τη δημοκρατία στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ