Οι αλλαγές που εξετάζονται στα ΚΤΕΟ Με ψηφιακές κάμερες οι έλεγχοι - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Οι αλλαγές που εξετάζονται στα ΚΤΕΟ Με ψηφιακές κάμερες οι έλεγχοι

Oi allages pou exetazontai sta KTEO Me psifiakes kameres

Την αυστηροποίηση των ελέγχων των οχημάτων και των δικύκλων στα ΚΤΕΟ προωθεί το υπουργείο Μεταφορών, δρομολογώντας μια σειρά αλλαγών στο Σύστημα Μηχανογράφησης των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων.

Μεταξύ άλλων, το σύστημα θα αποστέλλει, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», στο μητρώο του υπουργείου σε πραγματικό χρόνοτα στοιχεία των οχημάτων και των ελέγχων, ενώ σε αυτά πλέον θα συγκαταλέγονται και φωτογραφίες από τη διαδικασία του ελέγχου σε κάθε στάδιο, αλλά και στατιστικά των ελέγχων, των ελλείψεων και των αποτελεσμάτων ανά όχημα, ανά ημέρα, ανά ιδιοκτήτη και ανά υπάλληλο του ΚΤΕΟ.

Για τον νέο τρόπο ελέγχου κρίσιμο θα είναι το φωτογραφικό υλικό. Μάλιστα προβλέπεται ότι όλες οι γραμμές ελέγχου ελαφρών, βαρέων και δικύκλων- τρικύκλων- τετράκυκλων οχημάτων των ΚΤΕΟ θα είναι εφοδιασμένες με έγχρωμες ψηφιακές κάμερες, με σύστημα προστασίας από εξωτερικές παρεμβάσεις και συνδεδεμένες με το Μηχανογραφικό Σύστημα του ΚΤΕΟ.

Συγκεκριμένα, για τη λειτουργία του συστήματος προβλέπονται σταθερές αλλά και φορητές κάμερες οι οποίες θα τραβούν φωτογραφίες και στους «λάκκους επιθεώρησης» των γραμμών ελέγχου ή στους ανυψωτήρες, όπου θα πρέπει καθαρά να φαίνεται και η κατάσταση των ελαστικών του οχήματος.

Στο μεταξύ, στο υπουργείο Μεταφορών εξακολουθούν να εξετάζουν το ενδεχόμενο μείωσης του χρόνου επανελέγχου των οχημάτων στο ένα έτος, από τα δύο χρόνια που ισχύουν σήμερα, τουλάχιστον για όσα οχήματα είναι ηλικίας άνω των 10 ή 15 ετών

Δεν είναι η πρώτη φορά που εξετάζεται το συγκεκριμένο μέτρο, δεδομένου ότι η χώρα εξαντλεί τις σχετικές προθεσμίες της ευρωπαϊκής νομοθεσίας τόσο για τον πρώτο έλεγχο όσο και για τους επανελέγχους, αλλά έως τώρα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

 

Από το Blogger.