Κατάθεση-σοκ για το Μάτι: «Στη θάλασσα ήταν σαν πόλεμος, ο πατέρας μου σήκωσε τα χέρια, ζήτησε συγχώρεση και πέθανε» - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

Κατάθεση-σοκ για το Μάτι: «Στη θάλασσα ήταν σαν πόλεμος, ο πατέρας μου σήκωσε τα χέρια, ζήτησε συγχώρεση και πέθανε»

Katathesi-sok gia to Mati: «Sti thalassa itan san polemos,

Με καταθέσεις συγγενών θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι συνεχίζεται η δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για τα αίτια της τραγωδίας.


Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε Ελένη Παπαποστόλου, η οποία έχασε τον πατέρα της μέσα στη θάλασσα, όπου είχαν μπει για να γλιτώσουν από τις φλόγες.

Βρισκόταν στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της, όταν αντιλήφθηκαν ότι έχει ξεσπάσει φωτιά στην περιοχή τους. Έφυγαν μαζί για μα δουν πού ακριβώς βρισκόταν η εστία. Αρχικά δεν ανησύχησαν, όμως στη συνέχεια άρχισε να «βρέχει καύτρες» και να φυσά αέρας.

«Βλέπω ένα δέντρο που είχε λαμπαδιάσει. Ήταν μεμονωμένο. Θεώρησα σωστό να στρίψω προς τη Ραφήνα, γιατί από εκεί είχα έρθει και δεν είχε τίποτα. Μόλις στρίβω, βλέπω μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα. Αμέσως κάνω όπισθεν στην Πάρου για να μην εγκλωβιστώ από τα αυτοκίνητα πίσω. Πήγα προς Μάτι. Εκεί ήταν όλη η συνάντηση των αυτοκινήτων. Δε μπορούσα να πάω πουθενά. Σταματάω, παρκάρω, κλείνω τα παράθυρα. Αφήσαμε τα αντικείμενα και κλείδωσα», είπε η μάρτυρας.

Από το Blogger.