Κρήτη: Βρέθηκαν αυτοκίνητα στο βυθό της Λυγαριάς τρεις μήνες μετά τη φονική νεροποντή στην Αγία Πελαγία - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2023

Κρήτη: Βρέθηκαν αυτοκίνητα στο βυθό της Λυγαριάς τρεις μήνες μετά τη φονική νεροποντή στην Αγία Πελαγία

Kriti: Vrethikan aftokinita sto vytho tis Lygarias treis mines


Η κακοκαιρία που είχε χτυπήσει τις περιοχές της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς, στην Κρήτη, άφησε πίσω της δύο νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

 Πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά στη θάλασσα, με δύο από αυτά να εντοπίζονται τρεις μήνες μετά. Στη Λυγαριά, δύτες εντόπισαν τα οχήματα σε μεγάλο βάθος και σχετικά μεγάλη απόσταση από την ακτή. Οι ιδιοκτήτες τους που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν για να αποζημιωθούν, ενημερώθηκαν για τη νέα εξέλιξη.

Νέα δεδομένα προέκυψαν με την ανέλκυση οχημάτων από το βυθό στην Αγία Πελαγία και τη Λυγαριά, μετά τη φονική κακοκαιρία του περασμένου Οκτωβρίου, η οποία τα παρέσυρε στη θάλασσα. Δύο αυτοκίνητα, τα οποία έψαχναν οι ιδιοκτήτες τους επί τρεις μήνες, εντοπίστηκαν μέσα στη θάλασσα στη Λυγαριά, σε βάθος 25 μέτρων και σε μεγάλη απόσταση από την παραλία.

Τα οχήματα, που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, εντόπισαν ιδιώτες δύτες οι οποίοι ανήκουν στην εταιρεία με την οποία ο δήμος Μαλεβιζίου έχει υπογράψει σύμβαση ύψους 65.000 ευρώ για τον καθαρισμό όλων των παραλιών του δήμου.

Πλέον πρέπει να γίνει ανέλκυση των αυτοκινήτων από το βυθό της θάλασσας «είτε με τη χρήση ρυμουλκού είτε με ειδικά μπαλόνια» εξηγεί στο cretalive.gr, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων στο δήμο Μαλεβιζίου κ. Γιώργος Πετούσης.

Αρχικά υπήρχαν οι πληροφορίες ότι, σύμφωνα με το νόμο, αποζημιώσεις δικαιούνται οι κάτοικοι των σπιτιών που καταστράφηκαν -τόσο για τις οικίες όσο και για την οικοσκευή- καθώς και τα ενοικιαζόμενα και επαγγελματικά οχήματα.

«Για τα υπόλοιπα, περίπου δέκα, ΙΧ οχήματα ο δήμος έχει κινήσει όλες τις διαδικασίες και θα ζητήσουμε κατ’ εξαίρεση αποζημίωση διότι οι ειδικές ασφάλειες δεν τους καλύπτους και οφείλουμε να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων αυτών» τονίζει ο κύριος Πετούσης.

Σημειώνεται επίσης ότι την Τετάρτη (18/1) ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας βρέθηκε στην Αθήνα ώστε να εξετάσουν τρόπους σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες των αποζημιώσεων.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει ανέλκυση συνολικά 22 οχημάτων (τα δύο νέα που βρέθηκαν δεν έχουν ανελκυστεί ακόμα) από τις παραλίες του Μαλεβιζίου και συγκεκριμένα: 17 από την Αγία Πελαγία, 4 από τη Λυγαριά και 1 από το Παλαιόκαστρο. Θυμηθείτε τις εικόνες στην Αγία Πελαγία, μετά τη φονική κακοκαιρία…Από το Blogger.