Σεισμοί στη Λέσβο: Κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα – Ζημιές σε κτίρια στο χωριό Λεπέτυμνος - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023

Σεισμοί στη Λέσβο: Κλειστά τα σχολεία την Δευτέρα – Ζημιές σε κτίρια στο χωριό Λεπέτυμνος

Seismoi sti Lesvo: Kleista ta scholeia tin Deftera – Zimies se

Κλειστά θα παραμείνουν την Δευτέρα τα σχολεία
 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου δυτικής Λέσβου, μετά με απόφαση του δημάρχου, Ταξιάρχη Βέρρου, μετά τον σεισμό των 4.9 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3.52 τα ξημερώματα, αλλά και τον ισχυρό μετασεισμό των 4.7 Ρίχτερ που ακολούθησε στις 8.59.

Ο λόγος που τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά είναι για να ελεγχθούν από κλιμάκια μηχανικών για τυχόν ζημιές από τη σεισμική διεργασία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), βάσει των πρώτων αυτοψιών στα δημόσια κτίρια -κατά κύριο λόγο στις περιοχές του Μανταμάδου, της Κάπης, της Πελόπης, της Στύψης, του Λεπετύμνου και της Αργένου στη βόρεια Λέσβο- ειδικό κλιμάκιο μηχανικών που θα φτάσει στη Λέσβο από την Αθήνα τη Δευτέρα, θα προβεί στους απαραίτητους ελέγχους.

Στο μεταξύ, έγιναν γνωστές ζημιές στο χωριό Λεπέτυμνος το οποίο θεωρείται ότι βρίσκεται «πάνω» στο πρωινό σεισμικό επίκεντρο. Τόσο στο νηπιαγωγείο του χωριού, στα γραφεία της κοινότητας και στο ιατρείο όσο και σε περισσότερα από 10 σπίτια, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου της Κοινότητας Θέμη Καμμένου, διαπιστώθηκαν ρηγματώσεις που χρήζουν έλεγχο.

 

Από το Blogger.