La Repubblica: Το Qatargate είναι μόνο η αρχή -Η κορυφή του παγόβουνου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2023

La Repubblica: Το Qatargate είναι μόνο η αρχή -Η κορυφή του παγόβουνου

La Repubblica: To Qatargate einai mono i archi

 Εβδομάδα εξελίξεων στο Qatar Gate - Θέμα ωρών η άρση ασυλίας ακόμη δύο ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος - Αποκαλύψεις από την La Repubblica

«Το Qatargate είναι μόνο η αρχή, η πρώτη κορυφή του παγόβουνου. Υπάρχουν ακόμα πολλά να αποκαλυφθούν. Ήδη την επόμενη εβδομάδα ο εισαγγελέας των Βρυξελλών θα αρχίσει νέα έρευνα. Η «δεύτερη φάση» της έρευνας θα αρχίσει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, με νέα αιτήματα και με νέους υπόπτους», αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας.

Νέες άρσεις ασυλίας

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι θα υποβληθούν δύο αιτήματα για άρση της ασυλίας των ευρωβουλευτών Μάρκ Ταραμπελά και Αντρέα Κοτσολίνο.

«Όσο, τέλος, για τους δυο Ιταλούς κεντροαριστερούς ευρωβουλευτές Αλεσάντρα Μορέτι και Μπράντο Μπενιφέι, μπορεί οι βοηθοί τους να ήταν μέρος του δικτύου Παντσέρι, αλλά δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι ίδιοι γνώριζαν ότι πίσω από τον Παντσέρι δεν υπήρχε μια απλή ΜΚΟ, αλλά κράτη- διαφθορείς, τα οποία ήθελαν να εξαγοράσουν την ευρωπαϊκή δημοκρατία», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Δύο ημέρες μετά την ομιλία της Εύας Καϊλή στο Ευρωκοινοβούλιο, τον περασμένο Νοέμβριο, που εκθείαζε το Κατάρ, οι ευρωβουλευτές λάμβαναν ένα ενδιαφέρον emaιl από τον Ανδρέα Κοτσολίνο, για τον οποίο εργαζόταν το τελευταίο διάστημα ο Φραντσέσκο Τζόρτζι.

«Θέλω να σας ζητήσω να καταψηφίσετε τη συγκεκριμένη παράγραφο. Περιλαμβάνει τον ισχυρισμό ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο δόθηκε στο Κατάρ από τη FIFA μέσω δωροδοκίας και διαφθοράς. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δεν θα έπρεπε να κατηγορεί μία χώρα χωρίς αποδείξεις προερχόμενες από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές», αναφέρεται στο email.

Η La Repubblica προβλέπει ότι το όλο θέμα θα εξετασθεί με γρήγορους ρυθμούς, πιθανότατα στις 16 Ιανουαρίου. Παράλληλα, εκτιμά ότι δεδομένης της έκτασης που έχει προσλάβει το σκάνδαλο, δύσκολα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην άρση.

Από το Blogger.