Στρατιωτικά «σκουπίδια» Η Ουκρανία παραδέχεται ότι παίρνει τα ληγμένα όπλα της Δύσης Ρωσία: O Zelensky καίει τον στρατό του - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023

Στρατιωτικά «σκουπίδια» Η Ουκρανία παραδέχεται ότι παίρνει τα ληγμένα όπλα της Δύσης Ρωσία: O Zelensky καίει τον στρατό του

 

Stratiotika «skoupidia» - I Oukrania paradechetai oti pairnei ta… ligmena

Οι ουκρανικές αρχές παραδέχονται ανοιχτά ότι είναι έτοιμες να δεχτούν ληγμένα όπλα από τη Δύση, καθώς αυτό χρησιμεύει ως τρόπος για το Κίεβο να διατηρήσει τις πολιτικές του θέσεις διογκώνοντας τον μύθο της ρωσικής επιθετικότητας, λέει ο Leonid Slutsky, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας.

Μιλώντας στο Newsweek, ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Vadim Pristayko είπε ότι τα δυτικά κράτη αποστέλλουν όπλα των οποίων η ημερομηνία λήξης έχει εκπνεύσει, αλλά το Κίεβο τα δέχεται.

Κέντρο αποκομιδής στρατιωτικών σκουπιδιών η Ουκρανία

«Το καθεστώς του Κιέβου επαίρεται για το γεγονός, πως η Ουκρανία μετατρέπεται σε κέντρο αποκομιδής στρατιωτικών σκουπιδιών, που στέλνει το δυτικό στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα – ιδιαίτερα το αμερικανικό», είπε ο Slutsky, σύμφωνα με το Tass.
Σύμφωνα με τον βουλευτή, οι ουκρανικές αρχές «είναι μια χαρά με τους Ουκρανούς στρατιώτες να καίγονται σε αυτά τα τεθωρακισμένα αυτοκίνητα και να πεθαίνουν κάτω από χτυπήματα ρωσικών πυραύλων και drones».
«Για τον Ουκρανό πρόεδρο Volodymyr Zelensky οι αποστολές στρατιωτικής βοήθειας από τη Δύση είναι ένας τρόπος για να διατηρήσει την εξουσία του διογκώνοντας τον μύθο της ρωσικής επιθετικότητας», υπογράμμισε ο Ρώσος πολιτικός.

Κυνισμός από τον πρώην Ουκρανό ΥΠΕΞ που χειρίστηκε τις Συμφωνίες του Μινσκ

«Κάποια από τα όπλα έχουν λήξει. Χαριτολογώντας λέμε ότι αν θέλετε να τον πετάξετε, δώστε τα σε μας. Θα τα στείλουμε στη σωστή κατεύθυνση.
Σε μια κανονική, ειρηνική εποχή, κανείς δεν θα ήθελε να μιλάει με όρους όπως αυτούς αλλά τώρα, γιατί όχι;» αυτός είπε με απίστευτη κυνικότητα ο Prystaiko, πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, που χειρίστηκε τις συμφωνίες του Μινσκ.
Παράλληλα, ο Pristayko σημείωσε ότι πρόσφατα σημειώθηκαν θετικές εξελίξεις στην προμήθεια δυτικών όπλων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο δεν περίμενε να λάβει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.
«Ποτέ δεν περιμέναμε ένα σύστημα Patriot. Σοβαρά, αυτό είναι ένα κορυφαίο σύστημα αντιβαλλιστικών πυραύλων, το οποίο ήταν εντελώς εκτός συζήτησης.
Υποθέτω ότι τα τανκς, τα ελικόπτερα, ακόμη και τα αεροπλάνα είναι πολύ πιο εύκολα τώρα», πρόσθεσε.
Την περασμένη εβδομάδα η Γαλλία ανακοίνωσε παραδόσεις ελαφρών αρμάτων μάχης στην Ουκρανία.
Στη συνέχεια, η Γερμανία και οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν σχέδια για παράδοση οχημάτων μάχης πεζικού στη χώρα.
Η Γερμανία ανακοίνωσε επίσης την πρόθεσή της να στείλει ένα σύστημα Patriot στο Κίεβο επιπλέον ενός άλλου τέτοιου συστήματος που είχαν υποσχεθεί προηγουμένως οι ΗΠΑ.

Ο αντίποδας – Ακόμα ισχυρότεροι οι Ρώσοι το 2023

Και ενώ οι Ουκρανοί λαμβάνουν στρατιωτικά σκουπίδια – τον καλύτερο εξοπλισμό που δέχονται τον στέλνουν στην Αφρική και άλλες αγορές – ο ρωσικός στρατός γίνεται ακόμα ισχυρότερος το 2023..
Θα ενισχυθεί σημαντικά, όπως γίνεται γνωστό από τη Μόσχα.
Σύμφωνα με το Tass, στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα ενταχθούν τέσσερα υποβρύχια και 12 νέα πλοία επιφανείας.
Πλοία και υποβρύχια θα είναι ενισχυμένοι με πυραύλους υψηλής ακριβείας Kinzhal και Tsirkon .
Επιπλέον, η Ρωσία θα προβάλλει την πυρηνική της τριάδα το 2023: 22 εκτοξευτές που περιέχουν διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους Yars, Avangard και Sarmat.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιπροσθέτως θα ενισχυθούν με τρία νέα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu -1 60 και το πυρηνικό υποβρύχιο Emperor Alexander III.

000.png

www.bankingnews.gr


Από το Blogger.