Τέλη κυκλοφορίας 2023 Τελευταία ευκαιρία για άτυπη έκπτωση 25% - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Τέλη κυκλοφορίας 2023 Τελευταία ευκαιρία για άτυπη έκπτωση 25%

 

Teli kykloforias 2023 Teleftaia efkairia gia atypi ekptosi 25%

Οι οδηγοί πρέπει να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2023 μέχρι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου. Αν χάσουν την προθεσμία, τότε θα κληθούν να πληρώσουν βαρύ πρόστιμο, που αντιστοιχεί στο διπλάσιο ποσό που θα έπρεπε να πληρώσουν εμπρόθεσμα.

Παράλληλα, στο τέλος του μήνα λήγει και η προθεσμία που έχουν στη διάθεσή τους όσοι επιθυμούν να θέσουν το όχημά τους σε ακινησία, γιατί είτε αδυνατούν να πληρώσουν τα τέλη, είτε θέλουν να απαλλαγούν από το τεκμήριο διαβίωσης ή το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται σε ΙΧ μεγάλου κυβισμού. Η άρση ακινησίας δεν μπορεί να γίνει πριν από τον Απρίλιο, όταν και θα ανοίξει η πλατφόρμα για τέλη με τον μήνα, ενδεχομένως ακόμα και πριν τις εκλογές.

Τότε, λοιπόν, θα μπορούν να επανακυκλοφορήσουν και να το κρατήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά θα πληρώσουν τα 9/12 του ποσού που αναλογεί. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζουν έκπτωση 25% στα τέλη κυκλοφορίας! Για παράδειγμα, ένας ιδιοκτήτης αυτοκινήτου που έχει τέλη κυκλοφορίας 690 ευρώ, θα το έχει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023 με τέλη 517,50 ευρώ. Θα έχει πληρώσει για 9 μήνες, αλλά με τη δίμηνη παράταση θα το έχει για 11 μήνες -θα έχει βγει εκτός μόνο τον Μάρτιο.

Πώς πληρώνετε τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Όποιος πολίτης θέλει να κάνει άρση ακινησίας για ορισμένους μήνες μέσα στο έτος θα πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα:

  • Είσοδος στην πλατφόρμα myCar με κωδικούς TAXISnet και επιλογή του οχήματος που βρίσκεται σε ψηφιακή ακινησία
  • Επιλογή πληρωμή τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τους μήνες που θα τεθεί το όχημα σε κίνηση
  • Πληρωμή τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους
  • Ακολουθεί έλεγχος από την πλατφόρμα εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο κατά την ημερομηνία και ώρα συμπλήρωσης της σχετικής αίτησης
  • Υποβολή αιτήματος

Πώς εκτυπώνετε τα τέλη κυκλοφορίας 2023

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και μετά πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Μετά πατάτε το «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.
  • Εκτύπωση τελών κυκλοφορίας χωρίς του κωδικούς Taxis της ΑΑΔΕ

Εκτός από την πρόσβαση στην πλατφόρμα mycar, μπορείτε να εκτυπώσετε τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ. Σε αυτή δεν χρειάζεται να κάνετε χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρήσετε το ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2023.

Αυτή τη διαδικασία μπορείτε να την κάνετε πατώντας ΕΔΩ και στη συνέχεια να εκτυπώσετε τα τέλη.

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Οι 3 τρόποι πληρωμής

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων μπορούν να πληρώσουν με τους εξής τρόπους:

μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.

μέσω Web banking εφόσον έχετε πρόσβαση στην διαθέσιμη εφαρμογή από την τράπεζά τους. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».

στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.

Από το Blogger.