ΜέΡΑ25 και ΛΑΕ: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για εκλογική συνεργασία - Μέτωπο και με ανένταχτους - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023

ΜέΡΑ25 και ΛΑΕ: Ένα βήμα πριν τη συμφωνία για εκλογική συνεργασία - Μέτωπο και με ανένταχτους

 

MeRA25 kai LAE: Ena vima prin ti symfonia gia eklogiki

Προς εκλογική συνεργασία οδεύουν το ΜέΡΑ25 του Γ. Βαρουφάκη με τη ΛΑΕ του Δ. Στρατούλη και της Μαριάννας Τσίχλη, με τη συμμετοχή -εφόσον επιτευχθεί- και ανένταχτων προσωπικοτήτων της αριστεράς.

Αντιπροσωπείες του ΜέΡΑ25 και της ΛΑΕ, αρχικά σε χαμηλό επίπεδο και εν συνεχεία, αφού ωρίμασαν οι συζητήσεις, και με τη συμμετοχή των επικεφαλής τους (Γιάνη Βαρουφάκη και Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάννα Τσίχλη αντιστοίχως) κατέληξαν κοντά σε συμφωνία για εκλογική κάθοδο- και όχι σε συμπόρευση ή, πολύ περισσότερο, σε ενοποίηση, με την προσχώρηση της ΛΑΕ στο ΜέΡΑ25.

Νωρίτερα, στις 7 Φεβρουαρίου, η ΛΑΕ απηύθυνε πρόταση συνεργασίας σε ΚΚΕ, ΜέΡΑ25, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και μικρότερα κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς για κοινή κάθοδο στις εκλογές. Το ΚΚΕ αρνήθηκε καν να απαντήσει, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προφορικά απάντησε πως στην πρόσφατη συνεδρίασή της απέρριψε την πρόταση της ΛΑΕ με ποσοστό άνω του 25%, ενώ το ΜέΡΑ25 εξέδωσε την επομένη ημέρα ανακοίνωση που απέρριπτε την «προοδευτική διακυβέρνηση» που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη συνεργασία με τη ΛΑΕ, ανοίγοντας το δρόμο για συνεργασία με τη ΛΑΕ.

Τις επόμενες ημέρες, μάλιστα θα συνεδριάσουν τα συλλογικά όργανα του ΜεΡΑ25 (συνέρχεται την Κυριακή η Κεντρική της Επιτροπή) και της ΛΑΕ (την Πέμπτη), προκειμένου να αποφασίσουν την εκλογική τους συμπόρευση.

Σε περίπτωση που η συμπόρευση –όπως όλα δείχνουν- θα επιτευχθεί, στο συνασπισμό θα προσχωρήσουν και προσωπικότητες της «ριζοσπαστικής αριστεράς». Η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτού Ηρώς Διώτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, υπήρξε το πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, ενώ η στήλη διαθέτει ονόματα προσωπικοτήτων που συμμετέχουν στις διεργασίες.

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 την Κυριακή, αναμένεται να παραβρεθούν και να παρουσιάσουν τις απόψεις τους πρόσωπα όπως ο Χρήστος Λάσκος, Κώστας Λαπαβίτσας, Στάθης Κουβελάκης και άλλοι.

Από το Blogger.