Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή της Τήλου - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο που είχε προσαράξει σε βραχώδη περιοχή της Τήλου

 

Apokollithike to fortigo ploio pou eiche prosaraxei se vrachodi periochi

Πρόκειται για το πλοίο MED CERKEZKOY που είχε αποπλεύσει από Πειραιά για λιμένα Λαττάκεια Συρίας έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια.

Με ιδία μέσα αποκολλήθηκε το φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας και 17 άτομα πλήρωμα όλοι Τούρκοι υπήκοοι, που προσάραξε το πρωί σε βραχώδη περιοχή δυτικά της Τήλου, στην θαλάσσια περιοχή 'Ακρα Μουρσέλα. 

Πρόκειται για το πλοίο MED CERKEZKOY που είχε αποπλεύσει από Πειραιά για λιμένα Λαττάκεια Συρίας έμφορτο με εμπορευματοκιβώτια.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, με ιδιωτικό πλωτό μέσο, εντόπισαν το ανωτέρω πλοίο ενώ κατόπιν επικοινωνίας με τον πλοίαρχο του πλοίου ενημερώθηκαν πως δεν υπάρχει εισροή υδάτων ούτε εκροή πετρελαιοειδών.

Στο σημείο κατέφθασαν δύο ρυμουλκά τα οποία για προληπτικούς λόγους τοποθέτησαν πλωτό φράγμα ενώ πραγματοποιήθηκε  επιθεώρηση ύφαλων από εξουσιοδοτημένο δύτη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων καθώς ο πλοίαρχος δεν είχε ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή για τον συμβάν, ως όφειλε.

Από το Blogger.