Ειδικό δικαστήριο: Ανακοινώνεται η απόφαση για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη! - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023

Ειδικό δικαστήριο: Ανακοινώνεται η απόφαση για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη!

 

Eidiko dikastirio: Anakoinonetai i apofasi gia Papangelopoulo – Touloupaki!

Ολοκληρώθηκε, επιτέλους, η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την την πρώην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, με την απόφαση των δικαστών να αναμένεται να ανακοινωθεί πιθανότατα το Σάββατο 4 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα.

Στην περίπτωση, πάντως, που δεν θα είναι ακόμη έτοιμοι οι δικαστές τότε, το πολύ αργότερο που μπορεί να γίνει η ανακοίνωση της απόφασής τους, είναι την ερχόμενη Δευτέρα, 6 Μαρτίου.

Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε με την αγόρευση του τελευταίου εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου, Ιπποκράτη Μυλωνά, με την Πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου να ανακοινώνει την ημερομηνία και την ώρα έκδοσης της απόφασης και να λύεται η συνεδρίαση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι δικαστές έχουν ξεκαθαρίσει πως το δικαστήριο πιεζόταν να βγάλει την απόφαση πριν από την προκήρυξη των εκλογών. Κι αυτό, κυρίως για το λόγο πως, από τη στιγμή που προκηρύσσονται οι εκλογές, σταματά η λειτουργία του ειδικού δικαστηρίου.

Απουσία ετυμηγορίας

Εάν, λοιπόν, δεν έβγαινε τώρα η απόφαση, θα έπρεπε το Ειδικό Δικαστήριο να περιμένει έως ότου συγκροτηθεί η νέα Βουλή, ενώ τον Ιούνιο πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν μέλη του. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην έβγαινε καν η ετυμηγορία, γεγονός το οποίο η Πρόεδρος του Ειδικού δικαστηρίου είχε καταστήσει σαφές στα μέλη του.

Θυμίζουμε πως τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούν καταγγελίες των εισαγγελέων Ράικου, Αθανασίου και Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο τους. Η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας, η οποία σχετίζεται με την παράλειψή της να αποστείλει στη Βουλή για τα περαιτέρω, αναφορά που είχαν καταθέσει για την υπόθεση της Νοvartis, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε βάρος του τότε υπουργού (επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είχε διετελέσει υπουργός Υγείας, και του αναπληρωτή του Ανδρέα Ξανθού.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορείται και ως ηθικός αυτουργός στην παράλειψη Τουλουπάκη, σύμφωνα με το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου, το οποίο και οδήγησε στη συγκρότηση του Δικαστηρίου με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Σημειώνεται πως η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου Ολγα Σμυρλή πρότεινε την πλήρη απαλλαγή και των δύο από όλα τα αδικήματα.

Από το Blogger.