Σαρώνει η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα: Γιατί η Ελληνική φέτα πωλείται φθηνότερα στη Γερμανία απ’ ό,τι στην Ελλάδα; - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Σαρώνει η αισχροκέρδεια στην Ελλάδα: Γιατί η Ελληνική φέτα πωλείται φθηνότερα στη Γερμανία απ’ ό,τι στην Ελλάδα;

 

Saronei i aischrokerdeia stin Ellada: Giati i Elliniki feta poleitai

Η βιολογική φέτα «Κολιός» των 150 γραμμαρίων στα σούπερ μάρκετ του Βερολίνου πωλείται 1,99€ και στα ελληνικά σούπερ μάρκετ έχει 2,40€! Εάν αυτό δεν είναι αισχροκέρδεια, τότε τι είναι;

Η γαλακτοβιομηχανία αγοράζει το γάλα από τον αγελαδοτρόφο 0,52€ το λίτρο και στο ράφι φτάνει 1,48€ με 1,87€.

Στην Κύπρο, ο παραγωγός πουλάει το γάλα 0,67€ έως 0,70€ το λίτρο και στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,50€, 1,55€, έως 1,60€.

Στη Δανία, ο παραγωγός πουλάει το γάλα 0,62€ έως 0,63€ ανά λίτρο και στο σούπερ μάρκετ πωλείται 1,80€ έως 2€.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι στην Ελλάδα ο παραγωγός σε σχέση με τον Κύπριο και τον Δανό συνάδελφό του, πουλάει το γάλα φθηνότερα στη γαλακτοβιομηχανία και ο Έλληνας καταναλωτής το αγοράζει ακριβότερα σε σχέση με τον Κύπριο και τον Δανό!

Να γιατί η φετινή προεκλογική μάχη θα κριθεί στο ράφι των σούπερ μάρκετ! Ο Έλληνας καταναλωτής – ψηφοφόρος διαπιστώνει ότι το πολιτικό προσωπικό της χώρας και ιδίως η κυβέρνηση ΔΕΝ μπορεί να τιθασεύσει τις τιμές και να πατάξει τα κυκλώματα αισχροκέρδειας που δρουν ανεξέλεγκτα απο την παραγωγή μέχρι την κατανάλωση. Όποιος μιλήσει ντόμπρα και κατεβάσει σχέδιο πάταξης της αισχροκέρδειας, θα αγγίξει τις καρδιές των καταναλωτών – ψηφοφόρων, αλλά δυστυχώς το πολιτικό προσωπικό δείχνει να μην διαισθάνεται το μέγεθος και την κρισιμότητα του προβλήματος.

Από το Blogger.