Βίντεο ντοκουμέντο με τον άνδρα που άφησε την «ύποπτη» σακούλα έξω από το ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη - ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ NEWSKAMATERO

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Βίντεο ντοκουμέντο με τον άνδρα που άφησε την «ύποπτη» σακούλα έξω από το ρωσικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη

 

Vinteo ntokoumento me ton andra pou afise tin «ypopti» sakoula

Δύο βίντεο ντοκουμέντο βλέπουν το φως της δημοσιότητας όπου καταγράφονται οι στιγμές όπου ένας άγνωστος άνδρας πλησιάζει και αφήνει μια σακούλα στο ρωσικό προξενείο - Ακολούθησε συναγερμός στις Αρχές και ελεγχόμενη έκρηξη

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τη στιγμή που άγνωστος άνδρας πλησιάζει το προξενείο της Ρωσικής Ομοσπονδίας το απόγευμα της Παρασκευής επί της οδού Δημοσθένους, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, και αφήνει τη μαύρη σακούλα σκουπιδιών.

Επρόκειτο για τη μαύρη σακούλα η οποία «εξουδετερώθηκε» με ελεγχόμενη έκρηξη από πυροτεχνουργό και περισυνελέγησαν τα υπολείμματα του αντικειμένου, προκειμένου να ερευνηθούν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δεν διαπιστώθηκε κάτι ανησυχητικό και μάλλον το περιεχόμενο ήταν κάποιο τρόφιμο. Αστυνομική πηγή ανέφερε συγκεκριμένα ότι «τα ευρήματα είναι αρνητικά ως προς την ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού».

Την μαύρη πλαστική σακκούλα πέταξε εκεί ένας μαυροντυμένος άνδρας που φορούσε ακουστικά και τράπηκε σε φυγή. Στο εξωτερικό μέρος της σακούλας υπήρχε κολλημένο χαρτί Α4 με εκτυπωμένες τις λέξεις, στα ρωσικά, «Ρωσικός κόσμος».

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε η Voria.gr, ο άνδρας, φορώντας μία μαύρη ζακέτα και ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, πλησιάζει ατάραχος και με σταθερά βήματα την είσοδο του προξενείου από την οδό Μητροπόλεως.

Τότε, ο άνδρας -που μοιάζει νεαρός- αφήνει τη μαύρη σακούλα στην είσοδο του ρωσικού προξενείου και συνεχίζει με το ίδιο αργό ρυθμό να κατηφορίζει τη Δημοσθένους, δίχως καν να γυρίσει να κοιτάξει πίσω του ή γύρω του.

Λίγο αργότερα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, μία αστυνομικός του προξενείου αντελήφθη την ύπαρξη του υπόπτου αντικειμένου και κάλεσε άμεσα τις Αρχές, εμφανώς ταραγμένη.

Σε δεύτερο βίντεο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας απεικονίζεται η στιγμή της ελεγχόμενης έκρηξης από πυροτεχνουργό της ΕΛΑΣ από το ΤΕΕΜ, που έγινε από απόσταση.

Από το Blogger.